AliExpress – следващо ниво в онлайн пазаруването от Китай

Пазаруване
AliExpress - мниения, коментари, пазаруване, поръчка, търговци, доставка

Един клик върху изображението ви телепортира директно в Алиекспрес

Онлайн гигантът AliExpress може да се сравни с пещерата на Али Баба по няколко причини – огромно (ама ОГРОМНО) разнообразие на предлагани стоки и все пак е собственост на AliBaba. За незапознатите – АliBaba е платформа за пазаруване на едро от Китай, а AliExpress е по-скоро насочен към крайният потребител. Друго сравнение – след няколко минутна разходка из сайта, може да ви се стори, че eBay бледнее пред това място.

Общ преглед на AliExpress

AliExpress e голям пазар, който събира на едно място хиляди търговци. Тук те предлагат своята стока, имат своите намаления, можете да контактувате с всеки един по отделно, но са под шапката на AliExpress. Точно този факт създава правилата за пазаруване тук и ви дава допълнителна сигурност. С търсачката на сайта откривате и сравнявате цените на стоката, която търсите.

Регистрация в AliExpress

По нищо не се отличава от останалите сайтове, най-важните данни за вас, сигурна парола и сигурен имейл адрес са ви необходими, за да имате акаунт в АлиЕкспрес

Плащане в AliExpress

Тук идва разликата с останалите китайски онлайн магазини. AliExpress не работят с PayPal. Методите за плащане са Visa, MasterCard, Western Union, Qiwi, банков трансфер и WebMoney.

Какво можем да купим от AliExpress

Както вече споменах – това е пещерата на Али Баба. Реално можете да намерите всичко – дрехи, обувки, чанти, бижута, телефони, компютри и части за тях, можете да поръчате опаковки за продуктите си дори, домашни потреби… Всичко, което китайската индустрия е способна да прoизведе, може да бъде закупено тук.

Ето няколко примера:

Китайски Телефони:

Предполагам много от вас ще се насочат директно към секцията със смартфони, може да погледнете какво се предлага и какви са цените. Тук не говорим за реплики на световни марки с неизвестен производител, по-добре се насочете към наложени марки- Lenovo, HTC, Huawei, ZTE, Jiayu… Най-малкото ще видите колко струват реално телефоните, продавани в нашенските сайтове за обяви. С бюджет от поядъка на 100-300лева от АлиЕкспрес можете да си закупите устройство, което в България струва многократно повече.

Дамски дрехи:

Дамските дрехи и аксесоари, произведени и закупени директно от Китай са голям хит в момента, а и няма как да не бъдат- атрактивни цени с добро качество и разнообразие на модели.
От ежедневно и спортно облеко, през официални дрехи и булченски рокли и аксесоари… Страшна работа! Само да имате търпението да почакате при обикновената безплатна доставка, но пък добрата сделка не ви мърда. В този ред на мисли – ако не ви се чака няколко седмици, за да пристигне поръчката ви, винаги можете да изберете и платена и съответно по-бърза доставка. Всички търговци предлагат по няколко начина за изпращане на стоките.

Сигурност в AliExpress

С присъствието си в АлиЕкспрес всички търговци са се съгласили да играят по техните правила, а именно – получават парите се само след като вие сте потвърдили, че стоката е получена и състоянието ви удовлетворява. Имате 60 дни за отваряне на диспут при възникнал проблем и съответно – търговеца има 60 дни да ви е доставил стоката.
Въпреки протекцията, предлагана от Алиекспрес, мислете малко при пазаруване тук. Внимателно оглеждайте рейтинга на търговците, от колко покупки е създаден и какви са коментарите под даден артикул. Ако нещо ви се струва на прекалено ниска цена, в сравнение с останалите търговци, по-добре го подминете и си спестете разправиите.
Запомнете – якета за 1-2 долара или последен модел телефони за 10 долара – НЯМА!

И още за пазаруването в сайта

Оглеждайте дали цената на продукта не се определя от бройката, която ще закупите от него. Някои търговци продават само на пакети от 5 или 10 бройки, например. В самата търсачка имате възможност да отделите продуктите, които можете да закупите само по един. Също така можете да изберете само тези с безплатна доставка до България и продукта с по-добър рейтинг.
С поръчката си вие получавате безплатен тракинг номер, с който можете да проследите до къде е стигнала вашата поръчка, след като е изпратена.

Да започнем от някъде – към Aliexpress.com

Какво е мнението ви за AliExpress, споделете своя опит, любими търговци… или просто питайте ако имате затруднения.

 

Споделете, ако статията е била полезна

Коментари и мнения

63 Коментара за "AliExpress – следващо ниво в онлайн пазаруването от Китай"

Сортирай по:   по-нови | по-стари | най-полезни
wpDiscuz