Bleep е сигурен месинджър за частни разговори от BitTorrent

bleep-bittorent

BitTorrent пуснаха официално своята безплатна p2p апликация за чат и гласови обаждания. Различното тук е, че Bleep криптира съобщенията и обажданията и по този начин прави комуникацията сигурна и защитена. Нещо, което в наши дни компрометира останалите популярни приложения за обмяна на съобщения и обаждания като Viber, Snapchat, Facebook, Skype, Whatsapp. Все пак си мисля, че може да се има пълно доверие на BitTorrent Inc, когато става дума за добро и качествено криптиране на данни.

bleep-sec

Версии за всички популярни платформи – Windows, Mac, Android, iOS

За разлика от другите месинджъри, Bleep не държи да се регистрирате, за да ползвате услугата. Всичко, което е  нужно, е да си изберете прякор, който ще виждат приятелите ви по време на разговор.

Естествено, може и да изберете възможност да добавите имейл или телефонен номер, за да ви откриват по-лесно. По този начин ви се дава възможност да намерите и други свои познати, ползващи Bleep или да изпратите покана на някой.

И когато говорим за сигурни разговори – има съобщения, които не бихте искали никога да не видят широк свят – с функцията Whisper можете да изпратите съобщение, което ще се самоунищожи 25 секунди, след като бъде видяно от събеседника. Точно така, все едно никога не е било, без да оставя следа във вашето устройство, това на събеседника или пък някъде по средата.

В момента на писане на статия се забелязват някои дребни бъгове, които предполагам възможно най-скоро ще се отстранят. Например- не винаги ви виждат онлайн, когато реално сте на линия. Но тази апликация е с определено голям потенциал и може да се превърне в алтернатива на актуалните в момента чат програми.

Към сайта на Bleep

Видео

Споделете, ако статията е била полезна

вижте още...

  • Meebo предлага вече и достъп до Myspace и Facebook IMMeebo предлага вече и достъп до Myspace и Facebook IM Уеб-базиранata чат услуга, осигурена от Meebo вече предлага и достъп през сайта на абонататите на онлайн месинджърите на MySpace и Facebook. Освен тези две чат мрежи, сайта предлага […]
  • Как се премахват рекламите в SkypeКак се премахват рекламите в Skype След като преди време Microsoft закупи Skype и по този начин се сдоби с най-популярната програма за чат, видео и аудио разговори в Мрежата, на дневен ред идва и монетаризирането на тази си […]
  • Skype 4 final е вече факт!Skype 4 final е вече факт! Skype 4 вече е на разположение за сваляне от сайта. Новата версия на един от най-популярните и бързо развиващите се VoIP клиенти предлага: - Още по добро качество на раговора -  Още […]

Коментари и мнения

Коментирай това!

wpDiscuz