Евтини китайски телефони, таблети… и измами в eBay

В търсене на изгодна сделка, често привидно добрата цена надделява над преценката на ситуацията. Особено ако става дума за eBay – платформата за онлайн аукциони номер едно в Света. Самият формат на eBay ни кара да бързаме, за да не изпуснем супер сделката. Искам да обърна вниманието Ви към една набираща популярност измамна схема, която вече виждам на няколко пъти.

евтини китайски телефони и таблети Става дума за супер евтини китайски телефони и андроид таблети най-вече. Натъквате се на следната обява (снимката вляво) и виждате чудесен 10 инчов андроид таблет с IPS екран и всички желани от вас екстри за 24 долара. Чували сте, че в Китай произвеждат супер евтини стоки, че е страна на неограничени технически възможности и цената започва да ви се струва нормално. Доставката е безплатна, но от онези бавните. Поглеждате и за рейтинга на продавача. В eBay това е от решаващо значение за проспериращ бизнес – добрият рейтинг. Рейтингът на тези търговци също е страхотен, варира между 98 и 100% положителен, при това изграден от стотици и хиляди продажби. Това ви кара да се чувствате още по-сигурни в начинанието. Допълнителна мотивация е и клиентската защита на eBay и PayPal, в случаи, когато не сте доволни от покупката.

Но бъдете много внимателни, ако сте обърнали внимание на китайските онлайн сайтове за евтини стоки с безплатна доставка, за които съм писал , цените на подобни артикули са доста по-високи. За пример споменатият таблет от картинката е Pipo M3 и струва навсякъде към момента около 200$ – BangGood.com , FocalPrice.com, TinyDeal.com

 

измами в ebayСъщо така обърнете внимание и какво е продавал до момента този търговец. Предимно дрънкулки – гричнички, обеци, герданчета… все артикули на стойност от центове- до наколко долара. С подобни продажби е нормално да направиш стотици продажби с положителен рейтинг.

В това време продажбите на таблета нарастват стремоглаво и наличните бройки се стопяват, а търговецът след продадени няколко десетки фиктивни таблета си дърпа парите, ако успее.

Какво следва – eBay блокират профила на този търговец и вие получавате мейл да не превеждате пари, ако не сте го направили още или да отворите диспут в ПейПал. През това време се блокира сметката на продавача, ако не е вече празна. Съществува все пак вероятност да ви се върне сумата.

Друг вариант е, при наличие на по-малко продажби, просто да изпуснете възможността да отворите диспут, заради бавната безплатна доставка от Китай и уверенията на търговеца, че стоката пътува към вас и да му дадете още малко време.

Бъдете внимателни, проверявайте, гледайте, интересувайте се и търсете надеждни търговци.
Споделете, ако сте се натъквали на други такива измами в eBay

Споделете, ако статията е била полезна

Вижте още...

  • Китайски онлайн магазини с европейски складове.Китайски онлайн магазини с европейски складове. Тъй като много хора не знаят, че така популярните китайски онлайн магазини имат и европейски складове, ще направя кратък списък. В този лист добавям само сайтовете, на които имам доверие и […]
  • PayPal – как да се регистрираме и каква карта да изберемPayPal – как да се регистрираме и каква карта да изберем След като вече сте посетили гиганта в търговете и ниските цени eBay или някой от чудните китайски онлайн магазини с безплатна доставка и супер ниски цени като TinyDeal или BangGood […]
  • Как да получим 10$ намаление в BangGood.comКак да получим 10$ намаление в BangGood.com BangGood е още един азиатски сайт, който предлага безплатна доставка за цял свят, ниски цени и богато разнообразие на стоки. Прави впечатление ниските цени на Андроид таблети и китайски […]

Коментари и мнения

Коментирай това!

wpDiscuz