Kingston DataTraveler 100 G3 64GB USB3.0 флашка от TinyDeal

kingston datatraveler 100 g3 от tinydealВ търсене на вариант за бекъп и пренос на данни се спрях на USB3.0 флашките с голям капацитет, та сега искам да ви се похваля с последната си придобивка от TinyDeal.com – Kingston DataTraveler 100 G3 64GB. Достатъчно малка, за да е винаги в джоба и достатъчно голяма, за да побере всички необходими ви файлове.

С тази статия ще ви запозная набързо, освен със самото устройство, но също така ще ви представя набързо USB3.0.

Каква е разликата между USB2.0 и  USB3.0?

Накратко – става дума за скорост. Скорост на четене и запис на данни. Учудващо USB2.0 e все още по-разпространената версия на пазара, но пък пак си разлика между usb2.0 и usb3.0	припомнете последния път, когато трябваше, закъснявайки да прехвърлите 200-300 мегабайта файлове. Външни отличителни белези – обикновено USB3.0 конекторите (езичетата) са в син цвят, докато USB2.0 в сиво
Според спецификациите на двата стандарта USB2.0 достига до скорост около 60 МБ/сек, докато USB3.0 е към 10 пъти по-бързо. Но това е само по документи, в реална ситуация не можем да достигнем тези скорости. Все пак можете поне да си направите извод за разликите.

Какво ако нямаме USB3.0 порт на компютъра?

Нищо. Просто няма да можете да се възползвате от максималната скорост, а ще се ограничите до предлаганото от USB2.0. С други думи – съвместими са с по-ниските версии.

Друга съществена разлика е по-голямата възможност за трансфер. Докато предишната версия предлага само един канал за трансфер- запис върху или копиране от, то USB3.0 разполага с възможност за записване и копиране едновременно.

За Kingston DataTraveler 100 G3

Компактно устройство, с ергономичен дизайн, което си няма капаче за губене. Самата флашка се подава или скрива от тялото на устройството с плъзгане на корпуса напред или назад. Изработена е от пластмаса и достатъчно удобна, както на пипане, така и да приберете в джоба си.
С този флаш стик сега можете да пазите и пренасяте големи файлове с вас на разумна цена и без това да заема много място в багажа.

За Kingston DataTraveler 100 G3 - ревю

Съвместима е с устройства, управлявани от: Windows 8, Windows 7 , Windows Vista, Mac OS X, Linux v.2.6 и е необходим USB3.0 порт на компютъра. Върви с 5-годишна гаранция, ако това ви прави по-спокойни.

Скорост на запис и четене Kingston DataTraveler 100 G3

Производителите дават следните показатели 40MБ/сек четене, 10МБ/сек запис.
Направих тест с USB Flash Benchmark , който ми даде следните резултати:
големи файлове 
– около 23МБ/сек запис
– около 50МБ/сек четене
малки файлове 
– около 2МБ/сек запис
– около 40МБ/сек четене

в зелен цвят - четене, в червено - запис на данни

Напълно задоволителни резултати за мен, което ме прави доволен от новата ми придобивка.

Сигурно сте чували или сте се сблъсквали с фалшиви флаш памети, които показват един капацитет, а в действителност имат много по-малък. Точно поради тази причина ви съветвам да избягвате анонимни интернет търговци, както и незнайни производители.

За TinyDeal

Ако редовно четете този сайт, сигурно вече сте се убедили, че най-добри цени за подобни джаджи можете да получите от наложилите се вече китайски онлайн магазини. TinyDeal.com е един от тези магазини – разгледайте селекцията им от USB3.0 флаш памети или пък USB2.0 флашки.
Получих пратката си от TinyDeal.com за около 2 седмици, възможно е понякога и да се позабави, но всичко зависи доколко е натоварен сезона. Като метод на разплащане ви съветвам да ползвате PayPal, което ви носи и допълнителна сигурност при онлайн пазаруване.

Към страницата на продукта в TinyDeal

Фото обзор

Споделете, ако статията е била полезна

Вижте още...

  • TinyDeal – бързо, евтино и изгодно пазаруванеTinyDeal – бързо, евтино и изгодно пазаруване Подлудихте ли вече пощальонките с нескончаемите малки пакети от Китай? Факт е, че сайтовете с т.нар. "китайски стоки" или "онлайн магазини за 1лев" базирани в Азия са изгодни, евтини и […]
  • AllView Viva H7 life – ревю на един много симпатичен 7 инчов таблет с 3GAllView Viva H7 life – ревю на един много симпатичен 7 инчов таблет с 3G Сигурно все по-често срещате марката AllView в родните магазини за техника, особено ако търсите нов бюджетен таблет или смартфон. Устройствата на тази румънска (да, румънска) компания се […]
  • ZTE V889S – бюджетно смартфон решениеZTE V889S – бюджетно смартфон решение В едно кратко ревю, повлияно от лични впечатление, ще ви представя ZTE V889S  (познат и като V807 или Blade C). Намирам този смартфон за едно добро бюджетно решение, което може да покрие […]

Коментари и мнения

3 Коментара за "Kingston DataTraveler 100 G3 64GB USB3.0 флашка от TinyDeal"

Сортирай по:   по-нови | по-стари | най-полезни
azbre

Кингстън са много добра марка, доволен съм от тях. Тъкмо се чудех каква да е новата ми флашка

Сид

Тази флашка да не е нещо, на което само пише Kingston, гледам, че е от Китай.

wpDiscuz