Mini M8S TV Box – компактно и евтино устройство с добри възможности

Джаджи

Mini M8S е чисто нов играч на пазара. ТВ бокс с ниска цена, който предлага 2GB RAM и 8GB РОМ, подсилен от чипсет Amlogic S905 и операционна система Android 5.1

Mini M8S TV Box - на ниска цена с добри параметри

Важно: линковете в тази статия са обновени и водят до подобрената версия на този ТВ бокс ( Mini M8S II )

Характеристики на Mini M8S TV Box

Операционна система: Android 5.1
Процесор: четири ядрен Amlogic S905 
Видео: пет ядрен ARM Mali-450
RAM:  2GB DDR3
ROM:  8GB (разширена памет  до 32GB със SD карта)
връзка: Ethernet 100Mbps LAN , WIFI IEEE 802.11b/g/n, 2.4G, Bluetooth 4.0
размери: 110 х 110 х 17мм
тежи: 155гр

Комплект и корпус на Mini M8S TV Box

Малък и компактен, този ТВ бокс има всичко нужно за вашето домашно забавление. Размерите му са достатъчно малки, за да го напъхате в заден джоб на панталони. Разполага с два USB 2.0 порта, слот за TF карта,  S/PDIF , LAN RJ45 (100Mbps) за да го свържете с мрежа чрез кабел, HDMI за връзка към телевизор или монитор и вход за захранване. Ваичко това е разположено на 2 от страните му. Отпред има дискретна LED подсветка, която ви ориентира дали е включено устройството. Няма бутон за включване и изключване, затова пазете дистанционното управление.  За жалост това е и една от малкото удобни функционалности на дистанционните управления, с които идват ТВ бокс устройствата. Съветвам ви да си закупите някоя евтина безжична мишка за по-добра навигация. В комплекта на Mini M8S TV Box има още захранващ адаптер (с 1метър кабел), HDMI Кабел (80 см), почти ненужно упътване и гореспоменатото дистанционно управление, за което ще са ви нужни 2хААА батерии.

MiniM8S-AmlogicS905-RAM2GB-eMMC8GB-WIFI2.4G.cdr

Връзка

Имате 2 възможности да свържете към интернет Mini M8S TV Box – чрез LAN кабел или безжично към домашната WiFi мрежа. При моя тест установих, че ако го ползвате с WiFi, е по-добре да е в една стая с рутера. Явно вградената му антена не му е най-силната страна. Имаме Bluetooth 4.0, ако решите да ползвате някой геймпад или за пренос на данни с други устройства.

 

ОС и приложения

Mini M8S TV Box е с операционна система Android 5.1, отново метро интерфейс за по-удобна навигация. Превключваме системата на български език без проблем и имаме превод на около 90% от нещата. Разполагаме с root достъп до системата, апликацията SuperSU се грижи за правата на отделните апликации. Имаме Google Play, за да инсталирате всичко необходимо. Като цяло идва с няколко инсталирани апликации – Netflix (почти ненужна), YouTube и естествено Kodi медия център, който още фабрично идва наблъскан с плъгини, за да се доберете максимално бързо до телевизия, филми и музика онлайн. Странно е как китайските производители се адаптират мигновено към нуждите на потребителите. Винаги съм казвал, че най-силната страна на ТВ бокс устройствата е наличието на Kodi и ето –  хората не стига, че са го инсталирали, а и са инсталирали за вас най-популярните адони, които можете да намерите из неофициалните kodi хранилища. Лично аз обаче предпочетох да инсталирам Kodi наново от Google Play, за да мога да разчитам на официални актуализации, както и да му добавя само нужните ми адони. Това е вече въпрос на вкус. Изненада за мен бяха ъпдейтите, които се появиха. Доста странно се чувствам, когато производител на китайско смарт устройство си поддържа продукта. След няколко рестартирания и 3 инсталирани обновления, установих, че нямам вече Google Play. Свалих го като апликация в последната му версия, но не спираше да крашва и се върнах към фабрични настройки. Така че, ако ще инсталирате системни обновления,  имайте едно на ум.

Mini M8S TV Box ревю

Производителност и работа Mini M8S TV Box

Предвид компактното му тяло, ще е по-добре да го поставите на място, където да се охлажда по-добре. Не казвам, че нагрява много, просто по корпуса му няма дупки за вентилация. За тази цена и тези параметри миниатюрната кутийка ви дава страхотно потребителско изживяване (много исках да използвам този безумен термин). Kodi работи без проблем, MX player плейва без проблем тестов видео файл с 4K резолюция. Не виждам какво може да му се опре от актуалните апликации, които бихте използвали.

Цена и поръчка на Mini M8S

Към момента най-добра цена за Mini M8S TV Box можете да получите от GearBest ($35-40) и безплатна доставка с проследяващ номер.
Изберете опцията за доставка от EU warehouse, за по-бърза доставка (малко по-скъп в този случай)

Заключителни думи

Mini M8S tv box е с оптимално съотношение цена, качество, параметри. Идеална покупка, за всеки, който иска да закачи евтин, но сравнително надежден бокс към телевизор.

Фото обзор

Споделете, ако статията е била полезна

Коментари и мнения

25 Коментара за "Mini M8S TV Box – компактно и евтино устройство с добри възможности"

Сортирай по:   по-нови | по-стари | най-полезни
wpDiscuz