Picasa 3 – безплатна радост за снимките ви от Google

picasa logoНаскоро излезе 3-та версия на Picasa – безплатна програма за организиране и редактиране на вашите снимки от Google. Програмата е удобна и лесна за ползване, както от напреднали потребители, така и от абсолютно начинаещи. С Picasa лесно управлявате снимките си и ги подреждате в албуми, имате възможност за корекции на снимките – контраст, яркост, цвят. Може да отстранявате дефекти като драскотини, петна или „червени очи“.

редактиране на снимки с PicasaЗа подрастващите тук е възможно и да създават клипчета от снимките си, които съответно да качват във Vbox7 и други сходни видео-портали. Естествено, Picasa e най-краткия път на снимките от десктопа ви до албумите на PicasaWeb на Google. Необходим е само безплатен Google акаунт (поща в Gmail например) и ще може да имате своят албум в интернет – безплатно и бързо.

Какво ново във версия 3 на Picasa ?

Едно от най-яките нововъведения е Picasa Photo Viewer-а, с него бързо и ефектно може да разглеждате снимките си. Зоом със скрол бутона на мишката, да оценявате снимките със звездички и да ги изпращате в Picasa  за редакция с един клик.

picasa screenДруга интересна функция е как Picasa се справя със ScreenShot (копие на моментното състояние на екрана с бутона PirntScreen). При заредена Picasa и натискане на Print Screen бутона се появява извстие, че е направена снимка на екрана ви. Файловете могат да бъдат намерени в Моите документи > Моите сними > Picasa > Екранни снимки (My Documents > My Pictures > Picasa > Screen Captures ). Това облекчава ситуацията: Приятел се обажда и ви моли за помощ при проблем с компютъра, излизат някакви съобщения и халхабер си няма как да намери Paint и как да пейстне там нещо, за да ви го прати да погледнете какво вижда.

С Picasa 3 може да добавяте и текст или воден знак към снимка, с който да означите притежанието и.

Ще трябва да я опитате сами, за да прецените дали това е новата ви любима програма за разглеждане и редактиране на снимки.

>>Изтеглете Picasa 3 от ТУК!

Професионални услуги:

Редактиране на изображения от Амарт Дизайн. Подготовка на снимки за печат и интернет

Споделете, ако статията е била полезна

Вижте още...

  • Google Similar ImagesGoogle Similar Images Google LABS стартира още един проект наречен Google Similar Images (сходни изображения). Както името говори само за себе си, това е начин при търсене по даден критерии да откриете […]
  • Какво търсихме в Google през 2014 годинаКакво търсихме в Google през 2014 година Всяка година Google показват за какво сме се ровили из неговите резултати през изминалите 12 месеца. Честно да си кажа някои от резултатите са изненадващи, други не чак толкова… В […]
  • uTorrent 3 – нова версия на популярният торент клиентuTorrent 3 – нова версия на популярният торент клиент Излезе нова, 3-та версия, на най-популярната порграма програма за торенти - uTorrent. Какво е новото в тази версия? - Видимо обновен интерфейс. - Възможност за стрийминг на видео-то […]

Коментари и мнения

6 Коментара за "Picasa 3 – безплатна радост за снимките ви от Google"

Сортирай по:   по-нови | по-стари | най-полезни

blagodarq,ako ima nesho pishete….az,ne razbiram mn. pomognete…!!!

public image

с какво да помогнем?

mnogo qko stava

desislawa

Как да приложа текст към колажа? Нещо не виждам иконката, търсих я навсякъде

public image

В библиотеката (Library) избирате снимка – на меню Picture избирате View and Edit (CTRL+3).
Зарежда се снимката и в ляво има бутони за редакция

mimi

Как се трият снимките в Picasa

wpDiscuz