Полезни разширения за WordPress – част 1

Полезни разширения за wordpressПри създаването на нов WordPress базиран блог неминуемо ни се налага или приисква да се възползваме от екстрите, които предлагат множеството безплатни разширения за тази платформа. Като цяло повечето от тях спестяват ценно време. Едни от тях вършат добра работа, други са недоизпипани или пък не са това, което търсим.  Ето няколко разширения, които ми допадат и ползвам :

 

All in one SEO pack – този плъгин ще ви услесни много в оптимизацията на блога ви за пред търсачките.  Проблем, който съм забелязал при него е, че българският му превод по-скоро пречи при WordPress на български (?!). Обяснявам – при автоматичен ъпдейт на плъгина от админ панела , плъгина си включва българският езиков пакет, който е тотално преебан и нищо не се разбира от страницата с настойки на разширението. В този случай ми се налага да влизам през FTP и да изтривам файловете с преводи на плъгина. Останалото си работи.

Cyrillic Slugs – Ако използвате имена на страниците, подобни на тези в сайта и блога ви е на български този този плъгин автоматично обръща имената на на страниците в адреса от кирилица на еквивалентните букви в латиницата.

Easy contact – форма за контакти. Малка и лесна за конфигуриране. Няколко възможности за защита от SPAM ботове.

Lightbox 2 – Използва Lightbox JS v2.2 и автоматично го добавя към изображенията в сайта ви. Вкарва красив ефект при отваряне на снимка в пълен размер, намирам начина на WordPress за доста неугледен.

lightbox2 тест < тест. „Клик“ върху снимката за по-голям размер.

 

 

Math Comment Spam Protection – разширението добавя математическа задача към формата за коментар, по този начин ви лишава от коментари на SPAM ботове. Върши (да чукна на дърво!) по-добра работа от Akismet, който общо взето се занима със статистика.

Subscribe to comments – дава възможност на посетителите да следят развитието на коментарите под темата.

WordPress database backup – спасява животи! Дава възможност да правите архив на базата данни на wordpress-а. Една от екстрите е задаването на интервал през който плъгина да ви изпраща архив на пощата или да го съхранява на сървъра ви.

Споделете, ако статията е била полезна

Вижте още...

  • Проблем при автоматичен ъпдейт на Wordpress. Проблем при автоматичен ъпдейт на Wordpress. Една от благините, които донесоха последните версии на Wordpress е автоматичният ъпдейт . Особено при блогове с инсталирани повече от 3 плъгина, налага се да ъпдейтвате почти през ден […]
  • Печелете пари от сайта си с Text-Link-AdsПечелете пари от сайта си с Text-Link-Ads Text-Link-Ads е още един вариант за монетаризиране на сайта ви. Системата представлява рекламен маркет, където собственици на малки и средни сайтове могат да печелят от тях като поставят […]
  • Как да се върнем към по-стара версия на NextGEN GalleryКак да се върнем към по-стара версия на NextGEN Gallery Ако по някаква случайност NextGEN Gallery е счупила целия ви WordPress сайт, например с последния ъпдейт към версия 2.0.0, или той просто се държи странно след преминаване към по-новата […]

Коментари и мнения

Коментирай това!

wpDiscuz