Проверени китайски онлайн магазини за смартфони. Списък, информация, съвети

Пазаруване

китайски смартфониКитай е най-големият производител в световен мащаб на смартфони. Производството на почти всички световни марки е пренесено в тази страна, отделно има куп китайски компании, които се борят за пазарен дял. Само ще спомена Lenovo, Huawei, ZTE, Coolpad и не на последно място Xiaomi и Alcatel (и те са част от китайската компания TCL към момента). Точно в тази статия ще говорим за подобни марки.

Какво трябва да знаем, преди да се втурнем да купуваме смартфон директно от Китай?

Списъкът отдолу в статията е именно с цел да ви насоча към по-реномираните, наложени и доверени китайски онлайн магазини.  Както на всеки друг пазар, така и на азиатският има възможност да бъдете подведени или измамени. Точно по тази причина ви съветвам да се придържате към изпитаното.
Сравнявайте цените, конкуренцията между отделните магазини е голяма и от това печелим ние- потребителите.
Поогледайте се за промо-кодове или текущи промоции, винаги можете да свалите и още малко от цената. По тази причина предпочитам да пазарувам от там.
Четете коментари – форуми, ревю сайтове, мненията по самите артикули. Опитайте да пресеете написаното и ще изберете подходящият за вас смартфон, тъй като разнообразието е голяма – както на модели, така и на производители.
Плащанията в китайските онлайн магазини се извършват предимно чрез PayPal, имате възможност да ползвате и банкови карти и други методи на разплащане, но най-сигурно си е с PayPal. Схемата е като във всеки друг онлайн магазин:
Поръчка > Плащане > Доставка и точно в тази последна стъпка ви защитава PayPal. Имате възможност да оспорите всяка една транзакция, ако сметнете, че сделката е неблагоприятна за вас – недоставена, повредена, наработеща стока.

Какво да гледаме и избираме?

Търсете маркови китайски смартфони, не се впускайте в изследване на необятното. Ето част от по-нашумелите марки телефони:
Lenovo, XiaoMi, THL, DooGee, ZTE, HuaWei, JIAYU, Cubot, ZOPO, ASUS, MeiZu, One Plus+ …
С тези марки получавате апарати с добро качество на изработка и потенциал за продължителна работа, необвързани с контракт към мобилен оператор. Не забравяйте, че всички тези сайтове предлагат и безплатна доставка до България от Китай.

Не търсете реплики на известни марки като Samsung, iPhone, LG… или ще попаднете на незнайно менте с нелепа сглобка, или на рециклиран телефон. Чисто новите и съвсем оригинални са но на много близки до пазарните цени у нас.
Все пак за тези марки е доста по-изгодно да си потърсите аксесоари – кейсове, калъфи, протектори, кабели… а и за всички други марки са по-изгодни от там.

Списък на проверени и доверени магазини

GearBest

Още един надежден магазин, предпочитано място за пазаруване на смартфони с изгодна цена. Както споменава Димитър в коментарите отдолу – Пратки поръчани през английският им склад пристигат до България за 7-8 дни

gearbest-smartfoni

Към GearBest |Още за GearBestКодове за отстъпка в GearBest

BangGood

Друг любим мой онлайн магазин, изключително коректни. Имат и европейски склад (UK Warehouse), нe пропускайте да проверите и там.

banggood китайски смартфони

Към BangGood | Още за BangGood | Купони за отстъпка в BangGood

TinyDeal

Един от най-популярните онлайн магазини. Добра селекция от телефони, обработват бързо поръчките и доставят в нормални срокове.
tinydeal смартфони

Към TinyDeal | Още за TinyDeal | Купони за отстъпка в TinyDeal

FocalPrice

Също надежден магазин, поддържат стабилни цени и винаги актуални модели.

focalprice-smartphones

Към FocalPrice | Още за FocalPrice | Купони за отстъпка в FocalPrice

DX.com (DealExtreme)

един от първите китайски онлайн магазини, които нашумяха. Все още се държи стабилно на пазара
dx-smartphones
Към DX.com | Още за DX.com | Кодове за отстъпка в DX.com

AliExpress.com

aliexpress-phone

азиатският конкурент на eBay има хиляди търговци, но внимателно гледайте ретинг и брой продажби.

С течение на времето този списък ще се актуализира…
Към AliExpressОще за AliExpress

Споделете, ако статията е била полезна

Коментари и мнения

16 Коментара за "Проверени китайски онлайн магазини за смартфони. Списък, информация, съвети"

Сортирай по:   по-нови | по-стари | най-полезни
wpDiscuz