BlitzWolf BW-LT1 – стилна LED лампа за бюро с грижа за окото. Ревю

Джаджи

Оглеждах из онлайн магазините за функционална, надеждна и не много скъпа лампа, която да осветли едно ученическо бюро. Повечето предложения ми идваха или надценени, или не чак толкова стилни, или доста далеч от нужните качества да бъдат десктоп лампа.
Все пак попаднах на BlitzWolf BW-LT1 – ергономична, стилен изглед, достатъчно ярка, но доста икономична.  Все пак е LED лампа.

BlitzWolf BW-LT1 - LED лампа за бюро

клик върху изображението за повече информация, цена и поръчка

Най-важното, което предлага тази лампа, е да щади окото. Няма го трептенето, което се наблюдава при много стандартни лампи, и по този начин не създава напрежение за очите.

Опаковка и дизайн

Лампата пристига добре опакована в картонена кутия. Вътре ще откриете тялото на лампата, поставката (върху която се монтира), EU тип адаптер, брандирана кърпичка за почистване, гаранционна карта (по-скоро покана), инструкции за ползване.
Преди първото ползване ще ви се наложи да я сглобите, но това е доста лесно. Самата лампа се закрепя към поставката посредством капачка с винт от долната й страна.

лампа, EU тип адаптер, кърпичка за почистване, гаранционна карта, инструкции за ползване

лампа, EU тип адаптер, кърпичка за почистване, гаранционна карта, инструкции за ползване

Конструирана по този начин, лампата на BlitzWolf има възможност да се върти на 360 градуса в основата си, а тялото да се “чупи” на 3 места, което носи максимално удобство за работа.
Естествено, поставката е най-тежкото нещо в окомплектовката.  Тя е изработена от метал и пластмаса, а тялото само от пластмаса. Конструкцията е стабилна и е далеч от усещането за евтин продукт.
малко размери:
Основата е с размери 18см на 17см. Долното рамо е дълго 43см, горното 35см. Максималната височина, която може да се достигне, е 70см.

Функции и работа

Малко данни за BlitzWolf BW-LT1:
– В светлинното си тяло има 48 LED лампички
– Мощност: 15W
– Светлинен поток: 960 lm
– Цветна температура: 2500K – 7000К
– Часове живот: 50 000
– USB: 5V 2.1A
– Възможност а въртене на 360°

панел с функционални бутони

От набързо дадените показатели се разбира, че вие получавате един икономичен източник на светлина с дълъг живот на работа. Лампата ви дава възможност да избирате между 4 функции на работа (Sleep, Relax, Study, Read) с 5 нива на осветеност. Според функцията, която сте избрали, цветовата температура варира от 2500K до 7000K.

Ето и малко повече информация за отделните функции:

  • Режим SLEEP – може да се използва за нощна лампа в този режим. Цветовата температура е 2600-3300K.
  • Режим RELAX – топла светлина, сходна до дневната. В този режим може да я използвате като стайна лампа. Цветовата температура е 3300-4200K.
  • Режим STUDY – за по-добра концентрация. Става и за работа. По-хладен цвят. Цветовата температура е 6000-7000K.
  • Режим READ — за четене. Цветовата температура е 4300-5300K.

За всеки един от режимите цветовата температура се постига посредством петте степени на осветеност. Накратко и това са тъч бутоните, които имате на лампата. Естествено бутон On/Off, и последно е бутонът 60min – при неговото използване лампата ще се изключи сама след час, както и предположихте.

Blitzwolf твърдят, че техните светодиоди предлагат CRI (Индекс за изобразяване на цветове) над 90, което предполага, че светлината трябва да може да разкрива цветовете коректно. Това прави светлината идеална за работещите с цветове редовно, като например фотографи или графични дизайнери.

 ЛЕД лампа за бюро с USB 2.1 порт EU тип адаптер захранване

Нека и отново да повторя за наличието на USB2.1A порт, който от практичен се превръща в належащ за всеки един дом, пълен с гладни за заряд устройства.

Цена

banggood - китайски онлайн магазин с безплатна доставкаBlitzWolf BW-LT1 лично на мен ми струваше $39.99 от BangGood. Безплатната доставка мина през DHL, като от BangGood се бяха погрижили да си я получа на ръка и без допълнително да има нужда да се занимавам с документи за митница. Намирам цената за доста разумна. Предлагат и BlitzWolf® BW-LT1S като по-нов модел, при положение, че няма налични бройки от тази.

Колкото до BangGood- това е един от любимите ми онлайн магазини за китайски стоки. Винаги съм получавал доставките си коректно, а ако съм имал някакви проблеми, то съпортът им винаги са влизали в положение. Регистрацията е лесна, а плащането може да бъде направено с кредитна/дебитна карта или PayPal. Предлагат и куп други начини за плащане, но тези като че ли са най-удобни за мен.

Заключителни думи

Силно съм впечатлен от BlitzWolf BW-LT1. ОК, някой може да каже, че цената от 40$ е малко височка за лампа, но предложеното тук съчетание – качество на материалите, стилен дизайн и най-вече отлични показатели на работа, я оправдават напълно.
Тази настолна лампа има голям диапазон на приложение в ежедневието и еженощието ви. Отлично би се вместила на всяко ученическо или работно бюро, а с малко фантазия и на изненадващи места в дома или офиса.

Споделете, ако статията е била полезна

Абонирай се
Абонирай се за

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments