Google SearchWiki ви позволява да променяте резултатите от търсенето

Интернет

Не сте съгласни с резултатите от търсене в Google? Вече можете да направи нещо по въпроса!  

SearchWiki на Google е функцията, която позволява на хората да гласуват, изтриват, добавяне, както и да поясняват резултатите от търсенето. Google ще запомни промените, направени от Вас, в персонализираното Ви търсене и при повторно търсене по същата ключова дума или фраза ще бъдат взети предвид вече направените от Вас промени в класирането на резултатите.

 

Google е предлагал SearchWiki като експериментална функция за някои потребители в продължение на месеци, но от 20 ноември функцията е достъпна за всички, който са се логнали с потребителският си профил в Google.

“Това е функция, която дава на потребителят по-голям контрол върху своите резултати от търсенето”, заяви Седрик Дюпон, продуктов мениджър на Google SearchWiki.

Сега можем да си зададем няколко въпроса от сорта – Подсигурена ли е системата срещу манипулации в резултатите на търсенето ? Какво става, когато намерим достатъчно хора да гласуват за определен сайт? Кога ще се появят първите индийски фирми предлагащи гласуване за вашите резултати, коментари… ?

Съответно в друга статия ще ви покажем и как да се отървете от SearchWiki на Google.

Споделете, ако статията е била полезна

Абонирай се
Абонирай се за

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments