Lost Vape Orion Q POD кит ревю. Малко и непретенциозно устройство за електронно изпаряване.

Джаджи
Сега ще поговорим отново за изпаряване на течности. В настоящето ревю искам да ви запозная с Lost Vape Orion Q – мини POD кит. Джаджа, която стои някъде между традиционните електронни вейп устройства (стил химикалка) и големите мод-ове, с които се разхождат ветераните в електронното изпаряване.
Lost Vape Orion Q Kit

Lost Vape Orion Q POD може да бъде поръчан от VapeSourcing

В тази статия ще говорим за продукти, ползващи течности със съдържание на нико7ин, който е силно пристрастяващ и не чак толкова полезен за здравето. В този ред на мисли, ще помоля читателите, които не са навършили 18 години, да се насочат към нещо друго за четене.

Електронните вейпове и производните им, през годините се сочат за средства, с чиято помощ пушачите ще загърбят традиционните хартиени свитъци и да се откажат от този вреден навик. Някои успяват, други не, а при трети това “отказване” продължава с години и се трансформира в ново хоби. Лично аз ползвам в ежедневието нико7иновите течности, за да намаля до минимум аналоговите им еквиваленти.

Това бяха уводните общи приказки.

Lost Vape Orion Q кит-чето се захранва от вградена 950mAh батерия с 2ml пълнител, който може да се презарежда. Може да загрява с мощност 17W и съпротивление 1,0 ом. Подходящ за използване с нико7инови соли и обикновени нико7инови течности.

Лично аз ще се въздържа от тест с нико7инови соли и ще го пробвам с нормална е-течност само. Високото съдържание на нико7ин в солите ме плаши, особено с навика ми да се “набирам” често.

Комплект на Lost Vape Orion Q

Комплект на Lost Vape Orion Q

Комплект на Lost Vape Orion Q

Малката и стилна кутийка на Lost Vape Orion Q е побрала най-полезното. Основното тяло с батерия, Orion Q POD пълнител- 1 брой, USB кабел за зареждане, инструкции за употреба, гаранционна карта… Отделно намерих и приспособление, за да го държите на връзка – въженцето и гумена част. Последната успях да скъсам, докато зацепя как се ползва и къде се поставя върху тялото.

 

Дизайн на Lost Vape Orion Q

Умело съчетание на метал и пластмаса. От едната страна са разположени отдолу нагоре: USB порт за захранването, LED индикатор за работа, функционален бутон и бутонът, който отключва или заключва контейнера (накратко POD).
Самият POD е цял и изглежда неразрушим. Зарежда се с течност отгоре, което е удобство. Под мущука имате възможност, въртейки пръстенче да нагласяте въздушната струя.
Контейнерчето се закрепя добре към останалата част на тялото, като при натиск усещате съвсем леко местене, но е стабилно.
Очаквах да е малко по-голямо това устройство, съдейки по рекламните му снимки, но не е. Много удобно се държи в ръка и е възможно да се ползва по дискретен начин. Максимални размери – В 93мм х Ш 38мм х 14мм и тежи под 100гр.
Като цяло – семпло и ефективно.

Lost Vape Orion Q POD от VapeSourcing. Идеален за никотинова течност и никотинови соли

Lost Vape Orion Q се държи удобно в ръка

Батерия Lost Vape Orion Q

Вградената 950mAh батерия  издържа до 2-3 дни с едно зареждане, но тук от значение са навиците ви. Зареждането на батерията трае около час и половина.
LED подсветката ще ви информира за нивото на заряд.

  • Червено – 0-17%
  • Лилаво – 18-64%
  • Синьо – 64-100%

Lost Vape Orion Q POD kit за никотинови соли и никотинови течности

Настройки и работа с Lost Vape Orion Q

И тук няма много за разказване, предвид простотата на това устройство. Обърнете внимание на червената картичка в комплекта, която силно препоръчва да оставите поне за 5 минути устройството, след пълно зареждане с течност. По този начин ще дадете възможност на памука да се напои добре. Аз лично го оставям и за малко повече.
С 5 не много бързи натискания ще включите или изключите устройството, като LED индикаторът над USB порта, ще ви покаже, че сте успели. Задръжте продължително същия бутон, за да започнете нагряване и го отпуснете, когато сте поели достатъчно дим.
При продължително, “верижно” изпаряване, може да се усети повишаване на температурата на дима. За жалост липсата на допълнителни настройки, ще ви принуди да адаптирате вдишването си към топлината, която ви е поносима.
Като цяло количеството дим, който вади Lost Vape Orion Q, е достатъчно. А самото вдишване на нико7иновите пари с течност VG50 / PG50 ми носи нужното усещане за гърлото.
Според производителя един пълнител би трябвало да кара до към 2 седмици преди да започне да се губи добрият аромат.

Lost Vape Orion Q консуматив - пълнител Lost Vape Orion Q консуматив - пълнител

Заключителни думи

Lost Vape Orion Q е добър стартов комплект за начинаещи електронни пушачи, които искат да се отърват от вредния навик. Но ако в момента изпарявате, чрез някой мод, който има възможност за настройка на температурата и/или ватовете – то това устройство ще ви се стори детска играчка. В този случай бих го препоръчал само като резервен вариант.
Друго нещо, което ме притеснява, са самите под-ове. В момента се продава само един вариант, който има възможност за пълнене, но няма възможност за регенериране. Ще трябва да поръчвате допълнително от тези контейнерчета.

Цена и поръчка на Lost Vape Orion Q вейп кит

Vapesourcing best online vape store
Lost Vape Orion Q
може да бъде поръчан и доставен до България от VapeSourcing на специална цена от $26.95.
Цена, която е доста прилична за подобен тип устройство. Самите VapeSourcing са специализиран онлайн магазин за електронни цигари, вейп модове и аксесоари. Lost Vape Orion Q, разгледан в това ревю, дойде грижливо опакован в допълнителна картонена кутийка. За жалост не може да поръчвате нико7инови течности от тях, защото съблюдават законовите разпоредби за международна търговия.

 

Очаквам и вашите коментари- заслужава ли си Lost Vape Orion Q на тази цена. Употребявате ли нико7инови соли с pod устройства и смятате ли, че биха помогнали в отказването на цигарите?

 

Споделете, ако статията е била полезна

Абонирай се
Абонирай се за

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments