Picasa 3 – безплатна радост за снимките ви от Google

Програми

picasa logoНаскоро излезе 3-та версия на Picasa – безплатна програма за организиране и редактиране на вашите снимки от Google. Програмата е удобна и лесна за ползване, както от напреднали потребители, така и от абсолютно начинаещи. С Picasa лесно управлявате снимките си и ги подреждате в албуми, имате възможност за корекции на снимките – контраст, яркост, цвят. Може да отстранявате дефекти като драскотини, петна или “червени очи”.

редактиране на снимки с PicasaЗа подрастващите тук е възможно и да създават клипчета от снимките си, които съответно да качват във Vbox7 и други сходни видео-портали. Естествено, Picasa e най-краткия път на снимките от десктопа ви до албумите на PicasaWeb на Google. Необходим е само безплатен Google акаунт (поща в Gmail например) и ще може да имате своят албум в интернет – безплатно и бързо.

Какво ново във версия 3 на Picasa ?

Едно от най-яките нововъведения е Picasa Photo Viewer-а, с него бързо и ефектно може да разглеждате снимките си. Зоом със скрол бутона на мишката, да оценявате снимките със звездички и да ги изпращате в Picasa  за редакция с един клик.

picasa screenДруга интересна функция е как Picasa се справя със ScreenShot (копие на моментното състояние на екрана с бутона PirntScreen). При заредена Picasa и натискане на Print Screen бутона се появява извстие, че е направена снимка на екрана ви. Файловете могат да бъдат намерени в Моите документи > Моите сними > Picasa > Екранни снимки (My Documents > My Pictures > Picasa > Screen Captures ). Това облекчава ситуацията: Приятел се обажда и ви моли за помощ при проблем с компютъра, излизат някакви съобщения и халхабер си няма как да намери Paint и как да пейстне там нещо, за да ви го прати да погледнете какво вижда.

С Picasa 3 може да добавяте и текст или воден знак към снимка, с който да означите притежанието и.

Ще трябва да я опитате сами, за да прецените дали това е новата ви любима програма за разглеждане и редактиране на снимки.

>>Изтеглете Picasa 3 от ТУК!

 

Споделете, ако статията е била полезна

Абонирай се
Абонирай се за

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

6 Comments
по-стари
по-нови най-полезни
Inline Feedbacks
View all comments
01.04.2013 13:04

blagodarq,ako ima nesho pishete….az,ne razbiram mn. pomognete…!!!

public image
01.04.2013 14:22

с какво да помогнем?

02.01.2014 18:41

mnogo qko stava

desislawa
07.04.2014 17:18

Как да приложа текст към колажа? Нещо не виждам иконката, търсих я навсякъде

public image
07.04.2014 19:13

В библиотеката (Library) избирате снимка – на меню Picture избирате View and Edit (CTRL+3).
Зарежда се снимката и в ляво има бутони за редакция

mimi
29.09.2015 20:33

Как се трият снимките в Picasa