Vaporesso Swag – компактен стартов вейп мод. Информация, цена, поръчка.

Джаджи

В това кратко ревю искам да ви представя Vaporesso Swag – супер лек, удобен за носене и ползване мод, който поръчах от GearBest. След кратко търсене за практично решение, с което да навляза в света на електронните цигари, се спрях именно на този вайп комплект.

Vaporesso Swag - компактен стартов вайп мод
Vaporesso Swag – компактен стартов мод

Основни характеристики:

 • Модерен дизайн
 • 80W максимална изходна мощност, захранван от батерия тип 18650 (не е в комплекта)
 • Функция за бързо зареждане
 • Съпротивление: 0.05 – 5 ома
 • Време за зареждане: 1 – 2 часа
 • Мощност: 5 – 80W
 • Температурен диапазон: 100 – 315 °C
 • Тип на връзката: 510
 • Размери Ш 48мм, В 107мм (заедно с изпарителя), Д 25мм

Комплект на Vaporesso Swag

Vaporesso Swag мод,  NRG SE атомайзер с 3.5мл, Допълнителен стъклен цилиндър, уплътнения, допълнителна GT CCELL изпарителна глава, инструкции, USB кабел и документация
Vaporesso Swag мод – какво има в кутията

В малката кутия на този комплект за електронно изпаряване ще намерите – Vaporesso Swag мод,  NRG SE атомайзер с 3.5мл вместимост за течност и предварително инсталирана намотка (coil) GT2. Допълнителен стъклен цилиндър с уплътнения и допълнителна GT CCELL изпарителна глава. Малко инструкции, таблица за съвместимост на отделните видове глави, препоръчителни ватове, на които да работят за най-добър резултат. USB кабел и ефектна гаранционна карта.

Дизайн на Vaporesso Swag

Доста хитър ход от страна на Vaporesso. Първото нещо, което прави впечатление, е точно дизайнът. Отлична сплав на пластмаса и метал, с отделено внимание към детайла. Стои стабилно в ръката, без да се натрапва и създава усещане за използване на добри материали.
Задължително трябва да прикове погледа на всички, които се колебаят дали да не се хвърлят към традиционната електронна цигара заради нейната компактност и да преглътнат липсата на възможности за настройка на изживяването, които предлагат модовете. Помислете отново, защото Vaporesso Swag почти се губи в дланта.

Предлага се в цветове черно, сиво, синьо и оранжево. Доста лек, около 160грама с батерията и точно 18650 батерията е това, което тежи в него. Малък – забележете капачката, която е точно пред атомайзера. В началото ми мина през главата, че има някаква функционалност, но уви – тя е там, за да побере батерията, която всъщност е по-висока от самия мод.
Изпарителя, който идва с този мод комплект е NRG SE и е с диаметър 22мм и ако искате да го замените с друг, ще трябва да пробвате с някой, който е максимум 23мм (не съм пробвал). Това е малкото неудобство, което създава металната капачка за батерията.

Кое копче за какво е

Под OLED дисплея се намира функционалният бутон [Mode], над него е енергийният бутон [Power]. От едната страна ще намерите бутони плюс [+] и минус [-], а от другата е microUSB входа. Казах ви за капачката за батерия отгоре, както и за изпарителя (тип 510) – те са отгоре.

Батерия за Vaporesso Swag

Vaporesso Swag работи с батерия тип 18650
Vaporesso Swag работи с батерия тип 18650

Този електронен мод работи с батерия тип 18650 и остава на ваша преценка, на коя марка  и модел ще се доверите. Аз избрах LG HG2 (20A, 3000mAh), предвид добрите коментари от други потребители. Също, водейки се от техните коментари, взех и 2 броя, за да мога да ги сменям в движение при необходимост, докато другата се зарежда (ето ви едно добро предложение за зарядно за почти всички видове акумулаторни батерии – NITECORE Digicharger D2 , което също може да бъде поръчано от GearBest)
Благодарение на технологията за бързо зареждане, която има този Vaporesso, не ми се е налагало да сменям с втората батерия или да използвам зарядното. Батерията се зарежда за по-малко от час на USB кабел, което е пределно достатъчно време за мен.

Настройки и работа с Vaporesso Swag

Хубавото е, че този мод автоматично разпознава изпарителите. Модът ще прочете съпротивлението на главата веднага щом инсталирате атомайзера. Когато свържете NRG SE, интелигентният режим на модула автоматично ще коригира мощността.

Настройките и изобщо работата с менютата на този комплект за електронно изпаряване са усложнени от разработчиците по начин, който е на границата на откровена подлост. Особено за новобранци като мен, които и не са много навътре в терминологията, си бе пълна магия кое как да се случи.
След като прекарах известно време в четене и гледане, се спрях на Smart VW режим и си останах на него.

За да не се лутате и вие като мен, ето няколко полезни клавишни комбинации:
 • Задръжте [Mode] бутона за около 3 секунди, за да сменяте измежду различните режими:  VW(H/N/S), VT(Ni200, SS, Ti), TCR, BYPASS, CCW, CCT
 • Задръжте бутон [-] и бутон [Power] едновременно, за да влезете в менюто с настройки. Ако искате да влезете в подменю там, например, за да намалите яркостта или времето за изгасяне на екрана – задръжте бутон [Mode]
 • Натиснете бутони [-] и  [+] едновременно, за да завъртите екрана
 • Бутон  [+]  и бутон  [Mode]  за 2-3 секунди ще заключи бутоните и по същия начин ще можете да ги отключите
 • 5 пъти последователно бутон [Power], за да включите или изключите системата.

Заключителни думи

След две седмици ползване – смея да твърдя, че съм направил добър избор. Поне според мен. Радвам се на лекотата и компактността на този мод, кълбата от дим, които правя са огромни и това определено ме радва. Тъй като не съм сменил още стандартната GT2 глава в атомайзера, имам огромното любопитство да опитам и керамичната CCELL, която идва в комплекта.
Все още съм лаик в тази област, трудно мога да претендирам с тази си статия за максимална точност- приемам критики и предложения в коментарите от по-закоравели играчи. Също ще се радвам да помогна и с допълнителна информация.

Цена и поръчка на Vaporesso Swag

Както обикновено за подобни джаджи, грубо пренебрегвам родните онлайн магазини и търся директно в страната производител. Vaporesso Swag може да бъде поръчан от GearBest на цена около $40. Цената му е достатъчно добра за екстрите и външен вид, който предлага.

Споделете, ако статията е била полезна

Абонирай се
Абонирай се за

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments