AnyDesk като алтернатива на TeamViewer. Инструменти за отдалечен достъп.

Програми
AnyDesk като алтернатива на TeamViewer. Инструменти за отдалечен достъп.

В тези дни все по-често ни се налага да ползваме апликации за отдалечен достъп до компютър или телефон.
Софтуерът за отдалечен достъп ви позволява да се свързвате с друг компютър от всяко кътче на света при условие, че имате активна интернет връзка.
Използвайки инструмент за отдалечен достъп, можете да правите много неща. Например да се свържете с компютъра на работа от дома си, да прехвърляте файлове, но най-често, за да дадете помощ на някой друг дистанционно.

Ако говорим за популярни услуги за отдалечен достъп, предполагам, че TeamViewer е най-популярната безплатна програма за достъп до отдалечено устройство.

Но какво, ако по някаква причина ви се прииска да потърсите добра безплатна алтернатива на TeamViewer?

Да кажем, че ви е писнало от лимитираните като време сесии на TeamViewer? Или, ако по някаква странна причина, от компанията започнат да ви броят за професионално ползващ програмата им и не ви допускат да работите с програмата без да купите лиценз. Например след последователни и ежедневни включвания в компютъра на родители ви.

AnyDesk идва тук, за да ви даде добър заместник на TeamViewer

AnyDesk е алтернативната програма, която търсите.
Въпреки че има платена версия, безплатната версия (за лична употреба) на AnyDesk предлага достатъчно функции, които да ви свършат работа. Принципът е същият като при TeamViewer – вашата машина получава номер, който трябва да споделите с човека, който се налага да “влезе” в компютъра ви.
На свой ред вие ще видите известие и ще трябва да позволите това нахлуване и да се съгласите.

Има и друг вариант – т.нар. Unattended Access.
Ще трябва да го разрешите от настройките на програмата. Вижте картинката отдолу.

изберете Set password for unattended access, активирайте опцията и поставете парола.

По този начин може да стартирате AnyDesk на отдалечена машина и, когато имате нужда да я достъпите, просто да въведете паролата, която сте създали за целта.

AnyDesk има версии за всички популярни платформи

Windows, Mac OS, Android, iOS, Linux, Chrome OS и дори за малките кутийки Raspberry Pi. От цялото разнообразие разбирате, че ще можете да дадете или получите помощ за проблеми с настолен компютър, лаптоп, смартфон, ТВ бокс… Почти всяко устройство, което има достъп до интернет и е задвижвано от някоя от тези операционни системи.

В заключение

AnyDesk e малка и лека програма за отдалечен достъп до компютър или друг мобилно устройство, която предлага сравнително лесен и удобен интерфейс. Безплатна за персонална/некомерсиална употреба. Не мога да кажа, че е по-добра в действие от TeamViewer, но е една от най-добрите алтернативи наоколо.
Винаги е добре да има избор.

А какво използвате вие, за да получите отдалечен достъп до компютър? Споделете, ако имате по-добро и по-функционално решение.

Споделете, ако статията е била полезна

Абонирай се
Абонирай се за

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments