Temu.com – пазаруване, регистрация, мнения и полезни съвети

Пазаруване

Oнлайн магазинът Temu е навсякъде около вас. Може би сте виждали рекламите с оранжевото лого в Инстаграм или Фейсбук, представяща невероятно изгоден продукт. Със сигурност знаете, че Temu съществува, но не знаете какво точно е, дали е сигурно пазаруването от там и наистина ли е толкова изгодно. В тази статия ще ви разкажа малко повече.

Temu.com - начална страница. Онлайн магазин за стоки с ниски цени. Пазаруване, доставка, мнения и коментари.

Temu.com представлява голям онлайн пазар, който предлага огромно разнообразие от продукти на достъпни, а понякога и на доста ниски цени. Избухна от никъде, по подобие на Shein и Wish. Това е едно от най-популярните нови приложения за пазаруване. След стартирането през 2022 г. Temu навлезе в много държави и вече е наличен и за български потребители.

Собственост е на международен холдинг, със седалище в Бостън (САЩ), но с определено азиатски произход.

Най-близкото като сравнение до Temu е Aliexpress. Платформа, в която множество търговци предлагат стоките си, обединени под една шапка. Складове по цял свят, за бърза и лесна доставка.
Изумително е как са успели да оптимизират процеса по координация с търговци, предлагани стоки логистика и краен клиент, за да печелят все повече почитатели на този бизнес модел.

Какво можем да купим от Temu

Oгромно разнообразие от стоки за бита, електроника, дрехи и обувки, аксесоари, домашни потреби, бельо, инструменти… Предложенията са неизчерпаеми, разглеждането на хитри решения за ежедневието може да отнеме часове. Непрекъснато текат различни промоции и не е изключено да грабнете нещо привидно ненужно, заради безумно ниска цена.

разнообразие на продукти в temu.com - Пазаруване от китайски онлайн магазини

Пазаруване и регистрация в Temu.com?

Измислено е доста практично – за тези, които им е най-удобно пред монитор и браузър – директно от сайта на Temu.com. Естествено – мобилни апликации за Android и iOS.

От Temu предлагат още по-добри цени, ако ползвате именно мобилното им приложение.

Регистрацията на нов клиент е максимално облекчена – нужен ви е мейл адрес, на който да получите и направите потвърждение и пазаруването може да започне.
Това не само ви позволява да проследявате поръчките си, но ви позволява да запазвате любимите си артикули и да получавате персонализирани препоръки.
Сайта автоматично изчислява цените в Български лева (BGN), но го виждате на английски език.

За да пазарувате може или да използвате търсачката, за да намерите конкретни артикули, или да се понесете по течението, следвайки препоръчаните атикули и да добавяте, добавяте, добавяте… попадения в пазарската количка.
Винаги е добра идея да проверявате подробностите за продукта, рецензиите и оценките на продавача, когато решавате какво да купите. Много от потребителите качват реални изображения и мнения за продуктите, за да може да се ориентирате в избора си.

Много често предлагат безплатна доставка и не вярвам нещата да ви са толкова спешни, че да не изчакате ден-два, ако в момента няма такава оферта.

Минималната стойност на поръчка е 20лева за България. Сума, която няма как да не надвишите. Просто си спомнете последното пазарува в Джъмбо, например.

След като съберете всичко необходимо, прегледате финално количката, може да пристъпите към въвеждане на адрес за доставка и плащане.

Как се плаща в Temu.com

Може да заплатите поръчката си от Temu с банкова карта – Visa или Mastercard. Можете също да използвате и посредници, като Paypal, Google Pay или Apple Pay.
ДДС-то на стоките е приспаднато автоматично още в сайта,

Как се получават доставките от Тиму и за колко време пристигат

Вашата поръчка ще бъде доставена от една от следните фирми – M&BM Express, Speedy или Express One. Нямате възможност за избор на куриер.
Първата ми тест поръчка пристигна в рамките на 10 календарни дни с доставка до адрес от Спиди.
Нищо специално като опаковка, всичко беше в пакета и в добро състояние.
На електронната поща се получават известия за движението на пратката, за да сте спокойни, а Temu обещават компенсация, ако пратката закъснее.

Сигурно ли е да пазаруваме от Temu

По мое мнение, да, Temu е надежден и безопасен уебсайт за пазаруване (личен опит) на забавни и достъпни продукти. Неговият уебсайт има PCI-сертифицирани връзки за плащане и политика за обслужване на клиенти, които ви позволяват да пазарувате без притеснение.

Разбира се, когато пазарувате онлайн, бъдете умни, внимателни и задайте правилни очаквания.

Споделете, ако статията е била полезна

Абонирай се
Абонирай се за

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

1 Comment
по-стари
по-нови най-полезни
Inline Feedbacks
View all comments
М.Стоянов
30.01.2024 11:33

TEMU е сайт, който използва измамни практики!!! Не го ползвайте !!!