Microsoft вади нова бета версия на Internet Explorer 8

Интернет

Във сряда Microsoft Corp. извади и beta 2 на своя браузър Internet Explorer 8.

От компанията заявиха, че браузъра, който в момента държи 75% пазарен дял, идва със нови функции , повишена сигурност и не на последно място – още по-лесен за употреба…

За момента от Microsoft не споменават за кога планират официалното представяне на Internet Explorer 8 Final , нито пък дали са планирали какъв брой потребители ще свалят тази тест версия на IE8. Само да споменем – Internet Explorer 7 излезе на пазара Октомври 2006.

От Microsoft споменават, че ще започнат да предлагат и по-навременни и чести ъпдейти за browser-a си , в което отношение за момента Mozilla Firefox ги води отчайващо.
В последната версия на IE8 има и нещо , което вече видяхме във Firefox – “умният” адрес бар, който помни и редиректва потребителя към посещавани вече адреси.

Също така IE8 предлага и функцията “InPrivate Browsing” , която гарантира , че историята (history) , темпоралните файлове (temp files) и бисквитките (cookies) не се записват на потребителският компютър.
…и естествено – функция , която да блокира съдържанието идващо от други (3rd party) сайтове и имащо за цел проследяване на потребителите в интернет.

Можете да се убедите сами , колко от това е вярно и дали Internet Explorer 8 е крачка напред като изтеглите новата beta версия от сайта на Microsoft – www.microsoft.com/ie8

 

 

 

Споделете, ако статията е била полезна

Абонирай се
Абонирай се за

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments