Няколко съвета за по-сигурен PayPal акаунт

Интернет

paypal сигурностВече сте се убедили в предимствата на PayPal като система, с която да управлявате удобно и най-вече сигурно разплащанията  си в интернет, купувате и продавате онлайн. Може да гледате на PayPal акаунта си като на банкова сметка, все пак получавате и нареждате плащания чрез него, имате наличност на суми в акаунта. Този факт трябва да ви държи нащрек и да се погрижите за сигурността на тази сметка.

Това са няколко съвете за по-голямо спокойствие на PayPal потребителите, ако не сте от тях – тук може да научите как да си направите PayPal акаунт

1. Въпреки че PayPal е доста сигурно място за парите ви, има много хора, които ще се опитат да се сдобият с данните на вашата сметка. Никога не се логвайте или отваряйте линкове от мейли, които твърдят (или имат вид) да са изпратени от PayPal.  Ако чак толкова ви се иска след прочитане на писмото да си влезете в акаунта – напишете в браузъра www.paypal.com

2. Не влизайте в PayPal-а си от интернет клуб, обществено достъпен компютър или този на ваш приятел. Ако се е наложило въпреки всичко – изтрийте данните за сърфирането и бисквитките (browsing history , cookies)

3. Сменяйте паролата си на няколко месеца. Така е по-трудно да се налучка от трети лица. Не забравяйте да сменяте и въпросите, коите ви подсещат за паролата.

4. Купувайки нещо онлайн – убедете се, че сайта е надежден и изпитан

5. PayPal изпраща мейл при всяка транзакция, свържете се незабавно със съпорта, ако видите нещо , което не помните.

Споделете, ако статията е била полезна

Абонирай се
Абонирай се за

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

1 Comment
по-стари
по-нови най-полезни
Inline Feedbacks
View all comments
Валери
13.08.2010 2:54

КАзвам здрабей на всички които са си казали мнението и задали въпросите си за p;aypal акаунта. ДА благодаря за подробното описание за създаването . още не съм се регистрирал защото исках да прочета всичко което мога и чета само добри-позитивни писма. ни 1-но отрицателно не срещнах. това премахва недоверишто ми за сайта и моля за съдействие ако се затрудня в различните стъпки. Защото трябва да си помагаме. Както вие със поясненията си , така и със въпросите също. След време и аз ще помагам на нови. бб. за сега от Кадикянов.