Android OS грешка insufficient storage available

Как да... ?

Наскоро едно от Android устройствата ми ме отряза при опит да обновя приложение със следният вид грешка “insufficient storage available”. При все, че имам достатъчно свободно място. Същата грешка би могла да се появи при инсталиране или ъпдейт на апликация на Android таблет или телефон и се оказа, че е често срещана.

Как да се справим с този проблем? Решението, което давам, не ви застрахова от повторна поява на този проблем, но работи.

Уверете се, че наистина имате свободно място в телефона или таблета.
Ако имате програма, която да изчисти кеша на приложенията ви – използвайте я, ако пък нямате такава, мога да ви предложа една от многото Android Assistant  . Вече съм представял това приложение. В общи линии – швейцарско ножче за Андроида ви, но в нашият случай ще се възползваме от Cache Clear и System Clear. Така ще освободите място и почистите телефона си от ненужни файлове и когато процеса е завършен, можете да опитате наново да инсталирате апликацията, създала ви проблем.

Android Assistant

Споделете, ако статията е била полезна

Абонирай се
Абонирай се за

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

2 Comments
по-стари
по-нови най-полезни
Inline Feedbacks
View all comments
Hipnoz
23.07.2015 19:38

Шегувате ли се – ако ми се появява подобно съобщение, как за бога да инсталирам това приложение…

public image
23.07.2015 19:51

В статията се коментира по-скоро частен случай, когато имате място, но все пак получавате грешка. В противен случай – ръчно за отделните апликации, опитайте да разчистите място.