Xiaomi геймпад – Bluetooth игрови контролер за смарт устройства

Джаджи
Xiaomi Gamepad - Bluetooth игрови контролер за смарт устройства

Xiaomi геймпад – Bluetooth игрови контролер за смарт устройства

Геймпадът на Xiaomi не е кой знае колко нова джаджа – той бе представен в началото на 2015г. като пореден продукт на китайския технологичен гигант. С него би трябвало да се играят без проблем игри на Android ТВ Бокс, таблети и смартфони, смарт телевизори, Windows и Mac устройства. Дали все пак имаме тази съвместимост и какво представлява като цяло устройството, ще ви запозная в тази статия.

Поръчка и опаковка

Направих поръчката от BangGood, който е и един от любимите ми китайски онлайн магазини. Пакетът пристигна за около 2 седмици и бе изпратен с Шведски Пощи. Прилежно и добре опакован, геймпадът пристигна в оригинална опаковка на Xiaomi. Китайската компания се е постарала да предостави един продукт, който да ти доставя удоволствие още при самото разопаковане. В комплекта влиза – геймпад, упътване на китайски, 2 АА батерии.

Спецификации

интерфейс- Bluetooth 3.0
Включи и играй – не е необходим драйвер
Работна дистанция – 10м
G-sensor- 3-axis
Настройки за икономичност на енергия
Захранване- 2бр AA батерии
Вибрация
Време за работа на батериите:
без включен мотор – около 80 часа;
с мотор, включен на пълна мощност – около 4 часа;
тежи 220гр.

Изработка и дизайн

На пипане си личи, че получавате качествен продукт. Пластмасовият корпус е изключително приятен при контакт с ръцете, a клавишите при натиск също имат вид да издържат и на най-голямо натоварване. Нормална тежест и стои удобно както в ръце на възрастен, така и на дете.

xiaomi bluetooth gamepad

Разположение на бутоните

в случай, че не ви става ясно от инструкцията на китайски

xiaomi-gamepad buttons

Геймпадът разполага с два вибрационни мотора на Bosch, акселерометър с три оси, бутони X Y A B, бутони за връщане назад, бутон Меню, 2 ръчки… MI бутонът в центъра се използва за включване и изключване, като свети постоянно при работа.  Една подсказка: след като е бил свързан към едно устройство, за да го свържете към друго, ще е необходимо да задържите Mi бутона малко по-продължително, докато не започне да мига по-бързо.

Свързаност

Windows засича продукта без проблем. Неoбходимо е да имате Bluetooth на машината или пък да използвате някоя от онези USB джаджички. За жалост, на първо четене не успях да го подкарам с нито една от игрите, инсталирани на машината, при все че имат възможност за игра с геймпад. След малко ровене, попаднах на апликацията x360ce и тя направи магията. Копирате я в главната папка на играта, стартирате я, ще бъдете попитани дали да генерира липсващите файлове и какви настройки да използва. Оставете нещата по подразбиране. На следващия екран ще видите прозорец с картинка на джойстика. Тествайте всички клавиши и вижте дали ще реагират с мигване на екрана. Ако всичко е наред – бутон Save и затворете x360ce. Стартирайте играта.

Windows3

Android се свързва с геймапада също без проблем, директно сработва. Включете Bluetooth на смарт устройството и потърсете, след като го открие го добавете. Забравих да спомена, че по подразбиране устройството се вижда от машината с име изписано с йероглифи. Има куп игри, които поддържат геймпад. Не успях в някоя игра да усетя вибрации от моторчетата, но това е по-скоро пропуск на разработчиците на игри. Полезна апликация за Android е Tincore Keymapper.

При игра с Xiaomi Bluetooth Gamepad не се забелязва забавяне в реакциите, бутоните реагират отлично и акуратно на командите.

Примерни игри за Android

FIFA2015 се играе, но все още е нужно да използвате тъчскрийна или ако сте с ТВ-Бокс като мен, ще се наложи да използвате някое допълнително Android устройство като дистанционно.

Real Racing 3 е напълно оптимизирана за игра с геймпад. Казвайки това имам предвид, че спокойно се движа по менютата с помощта на джойстика. Супер рали игричка, изпипана е и я препоръчвам за тест.

Beach Buggy Racing също напълно съвместима с Xiaomi геймпада.

В заключение

Качествен продукт, прецизна изработка. Спокойно можете и да минете без него, но пък ако сте се навили да тествате – няма да съжалявате. В ерата на мобилните технологии всеки допълнителен кабел започва да дразни. Точно тук идва и безжичният джойстик на Xiaomi.

Къде да го закупим

може да бъде закупен от BangGood с безплатна доставка на цена 22$ (към момента на публикуване)
При липса на наличност, може да разгледате и цялата им секция с игрови контролери

Фото преглед

Видео преглед

Споделете, ако статията е била полезна

Абонирай се
Абонирай се за

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

3 Comments
по-стари
по-нови най-полезни
Inline Feedbacks
View all comments
Илиев
27.09.2015 11:27

Ето и няколко Android игри, които съм тествал и стават за gamepad и от мен:
– The Amazing Spider-Man 2
– LEGO ® Batman: Beyond Gotham
– Real Racing 3

Ванката
30.01.2016 19:08

Благодаря за ревюто и съветите, полезна статия! Искам да добавя една игра, която може да се играе с този джойстик – LEGO Star Wars The Complete Sagа. Веднага засича контролера

xiaomi gamepad
26.04.2016 14:11

И аз да се включа – Real Football 2013 на Gameloft е перфектно оптимизирана за геймпад. Свободно се управляват дори и менютата. За Fifa 15 и 16 e необходимо да използвате тъч скрийна, докато в тази игра е измислено. Веднага засича геймада и директно си работите с него. Графиката не е толкова добра, колкото при фифата. Надявам се да пуснат нещо като Real Football 2016