NO.1 F1 умна и водоустойчива фитнес гривна. Ревю

Джаджи

През последната година от китайската компания NO.1 пуснаха на пазара доста продукти и съответно спечелиха доста фенове и нови клиенти. F1 се явява първата фитнес гривна от компанията, производител на “умни” часовници. С тази умна гривна NO.1 ще се опитат да се намърдат на рафтовете за умни устройства, където вече лежи Xiaomi Mi Band 2 в този ценови клас. Да не забравяме, че производители като Huawei, Oukitel, Meizu, Cubot… също пуснаха свои устройства за спортуващи.

Смарт фитнес гривна No.1 F1 - за активно спортуващи или като моден аксесоар

Смарт фитнес гривната NO.1 F1 има завидни характеристики и по всяка вероятност ще ви привлече вниманието.

Основна информация за NO.1 F1

CPU: Didlog 14580
Сензори: гравитация и сърдечен ритъм
Екран: 0.91-инчов OLED
Батерия: 230mAh
Водоустойчивост: IP68
Екстри: Bluetooth 4.0, Крачкомер, Календар, Аларма, Диспечер за събития, Следи сърдечен ритъм и сън, Часовник, Изгорени калории, Измерва разстояние
Тежи: 30 гр
Размери: 22 на 2 см / ок 30гр.

Комплект

No.1 SmartBand F1 пристига в малка черна кутия с размери около 10 на 10см и висока 3.5см. Стилна и компактна опаковка. Искам да съм честен- малко се затруднявам да отворя кутийката, съдържаща фитнес гривна, кабел за зареждане и сравнително детайлни инструкции за употреба на 2 езика (английски и предполагам китайски). Винаги е добре, когато получавате повече информация в инструкциите към уред, рядко го откривам при повечето китайски производители.

Самата гривна е с дължина около 22см, широка е 2см, а в най-дебелата си част основното тяло е около 1.5см висока. Би могла да пасне както на женска, така  и на мъжка ръка, а и са предвидени, съдейки по фабричните дупки, за различни по дебелина ръце.

Корпус

тяло - NO.1 F1 умна и водоустойчива фитнес гривна

Елегантен външен вид, типично за една фитнес гривна и тази няма нищо излишно. Силиконова гривна и пластмасово тяло.  Гривната може да бъде закупена в 3 различни цвята – синьо, черно и оранжево.
Конструкцията на този часовник e прахо и водоустойчивa в съответствие със стандарт IP68, което ви дава известно спокойствие при ползване.
Както казах – каишката е достатъчно дълга, за да пасне на различни ръце. На самия корпус на тази фитнес гривна отгоре ще видите екран и бутон за включване и изключване. Други два тъч бутона, чието разположение не можете да откриете веднага, се намират от двата края на екрана. При включен екран и докосване, те ви дават възможност да отмерите сърдечен ритъм, да видите колко крачки и километри сте изминали. Функциите им са еднакви, без значение кой точно ще натиснете. Ако ги редувате, ще видите, че реално показват преден и следващ екран. Тези 2 бутона карат производителя да опише гривната като мулти-тъч.

пинчета за захранване, сензор сърдечен ритъм, QR Код
Отдолу са разположени двете крачета за захранване и сензорът за сърдечен ритъм и QR кода, който ви води към апликацията за android и iOS устройства. Кабелът за зареждане се залепя към фитнес гривната с помощта на магнитче в него. Доста елегантно решение.

Батерия

Производителите твърдят, че батерията в стендбай режим може да изкара до 100 дни, също така я рекламират като батерия с голям заряд за подобен тип устройство – цели 230 mAh. OLED технологията на дисплея дава основния момент на енергоспестяване при тази гривна в комбинация с голямата батерия. Би трябвало да изкара седмица или две с едно зареждане. Обещавам да добавя малко  по-късно и информация за батерията в работен режим.

кабела за захранване се прикрепя към гривната, посредством магнит

Екран

Размерът на екрана е някъде около 28 на 12мм. Сравнително добра яркост. При по-слънчев ден ще ви се наложи леко да прикриете с ръка, за да видите часа. Но като цяло е добре. Символите са разположени така, че за да ви е удобно да четете, ще трябва малко да изпънете ръката напред. Това, което се вижда на основния екран, е ниво на батерия, символ за bluetooth връзка, час, дата и ден от седмицата на английски език.

Екранът не се включва автоматично, например при разтърсване на ръката. Ще трябва да използвате бутона за включване и изключване или другите 2 функционални бутона. Изключва се автоматично след 5 секунди неактивност, това време може да се увеличи посредством апликацията, която върви с тази фитнес гривна.

водоустойчива фитнес гривна

Работа, настройки, апликация за смартфон

Фитнес гривната разполага със стандартни функции за този тип продукти като крачкомер, пулсомер, изчисляване на изгорените калории и определяне до колко е спокоен сънят ви. И нещо, което е полезно за хора като мен, прекарващи дълго време пред компютър – напомняне за прекалено заседяване. Или с други думи- когато гривната усети, че сте се застояли на бюрото, ще ви напомни със сигнал, че е време да се поразходите и поразсеете. Отнасяйте се към всички тези данни, които получавате от гривната, просто информативно. Тези устройства нямат претенции да са медицинска техника.

Апликация

Основните полезни функционалности се добавят или настройват посредством апликацията(Fitness bracelet), която трябва да инсталирате на iPhone или Android устройство. Нея ще откриете при сканиране на QR кода, който ще намерите от долната на часовника или в инструкциите за работа. Интересното е, че в инструкциите пишат за друга апликация – X-Run, която е идентична с тази.
За това приложение са ви необходими поне Android 4.0 или iOS 8.0 и bluetooth 4.0
Синхронизацията на данните става бързо и така ще можете да получите добра статистика от получената информация, да я разглеждате на дневна, седмична или месечна база. Също така ще можете да настроите и други дреболийки, като например  времето за активност на екрана, аларма (до 3 различни часа), да откриете часовника си или да се изписва на екрана информация, когато получите SMS , или имате входящо обаждане.

Още за работата на NO.1 F1

При получаване на входящо обаждане, гривната започва да вибрира, а на екрана виждате изписан името и номера на този, който ви търси. Ако този номер не присъства в книгата ви за контакт, ще видите само номера му (логично). При SMS ще видите номера и/или името на подателя.
С двата функционални бутона от двете страни на дисплея ще можете да превключвате между отделните екрани – екран за сърдечен ритъм, екран за крачки и екран за изминатите километри. При последното се изчисляват крачките и височината, която сте задали в апликацията.

Цена и покупка на NO.1 F1 фитнес гривна

tinydeal.com

Към момента на публикуване тази фитнес гривна може да бъде закупена за около $25 от TinyDeal с безплатна доставка. Този магазин няма нужда от представяне, писал съм за предлаганите от тях продукти и услуги и в други статии.

Заключение

Приятна и елегантна фитнес гривна, с добро съотношение цена и параметри. Би могла да бъде отличен спътник в ежедневието, както на активно спортуващи, така и на хора, търсещи часовник с допълнителни функции.

Споделете, ако статията е била полезна

Абонирай се
Абонирай се за

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

11 Comments
по-стари
по-нови най-полезни
Inline Feedbacks
View all comments
Велев
24.01.2017 8:18

Колко издържа батерията, обещали сте да пишете?

Rumen
24.01.2017 20:02

Изпробвали ли се акуратността на крачкомера. Закупих гривна от друг модел, която докато си миех зъбите ми отчиташе че съм направил 30-40 крачки. Как е ситуацията при този модел? Има ли подобни отклонения?

www.1lev.com
24.01.2017 20:24
Reply to  Rumen

Нормално е 🙂 …и аз мислих по въпроса при една ранна разходка, апартамента ми е не чак толкова голям.
За жалост отчита неволни движения, или пък не смята разходка с ръце в джобове. Всичко е ориентировъчно все пак.

Веселин
02.02.2017 15:38

Първо привет на 1lev.com , зарибявате ме доста. Радвам се , че ревютата са обстойни и някак ми спечелихте доверието. И на въпроса: Имам гривна от друга марка но с един и същи параметри и датчици.Проблема при моята е ,че когато имам входящо повикване вибрира докато не затворя телефона. Не реагира при отдалечаване от телефона повече от 30 метра , не мери обективно крачки , мери пулс и без ръката ми. при вас как е.

www.1lev.com
02.02.2017 18:49
Reply to  Веселин

Здравейте,
това с реакцията при отдалечаване от телефона ще се се коригира, ако настроите функцията от мобилното приложение. Да, мери без да е на ръката, предполагам тогава играят други фактори. За крачките е доста субективно, чета и други отзиви, хората са настроени, че е близо до нормалното. Както споменах и в статията- това не е медицинска техника и резултатите са приблизителни.

Веселин
02.02.2017 22:51
Reply to  www.1lev.com

Благодаря за отговора.Взех а на шега. Любопитен бях.Като цяло е продукт на рекламна основа или с други думи …ашак работа. Или поне моя! Успехи.

Иван
07.03.2017 2:30
Reply to  www.1lev.com

От седмица не работи,няма синхронизиране с приложението ?!

public image
07.03.2017 9:28
Reply to  Иван

Докато ползвах гривната, не съм се сблъсквал с този проблем.
Опитайте в телефона да отидете на апликации и да изчистите кеша от апликацията, която ползвате.

Милен
24.03.2017 8:08

На самсунг ноте 4 за 12 чада дърпа около 30-35 процента от батерията а, тя е 3200mah

public image
24.03.2017 8:27
Reply to  Милен

Говорим за различен тип устройство 🙂