Xiaomi Yeelight нощна лампа. Гостенка от бъдещето – ревю

Джаджи

Добре, заглавието звучи малко претенциозно, но пък никога не съм предполагал, че ще пиша ревю на нощна лампа. Малка, симпатична и пълна с изненади. Yeelight носи съвсем нов прочит на изживяването, свързано с подобни вещи. Нощна лампа, заредена с десетки опции, за да се адаптира максимално към ежедневието ви.

xiaomi Yeelight - цена, поръчка, ревю, информация
Нощна лампа от Xiaomi

Новината, че Xiomi ще пуснат на пазара този продукт се появи през лятото на 2015. Това е поредното нещо, за което не сме и предполагали, че ще се произвежда под шапката на китайския технологичен гигант. Само преди няколко години чухме за първи път името Xiaomi. Това беше заради евтините им, но качествени смартфони, които бързо ги превърнаха в основен конкурент на ветераните на пазара като Apple и Samsung. Малко по-късно стана ясно, че тази компания няма да спре до тук и днес Xiaomi предлага десетки други продукти, които да заобикалят ежедневието ни. Всеки един от които носи Mi излъчването – семпъл, но ефектен дизайн, качествена изработка, достъпни цени. Точно такава е и умната Xiaomi Yeelight нощна лампа.

Yeelight - блутут контрол, многофункционална нощна лампа

Устройството използва Е14 Osram лампа, има възможност да променя цветовата температура в диапазона 1700K-6500K, сила на светлина 300 лумена, а вие можете да избирате измежду 16 милиона цвята. Освен с двата бутона и сензорите за докосване, Yeelight може да бъде контролирана и със смартфон посредством Bluetooth и мобилно приложение.

Лампата пристига в обичайната изчистена, но елегантна опаковка, по подобие на останалите Xiaomi продукти. Без ненужна помпозност. В кутията са лампа, захранващ адаптер и упътване на китайски език. В GearBest се предлага с европейски тип захранване (обновена версия). Yeelight тежи малко повече от 600 грама, висока е 220мм и е с диаметър 100мм, изработена е от алуминий и ABS пластмаса, а в долната си част има гумирано покритие, за да не се плъзга.

Инсталация

Нищо специфично по инсталирането на лампата – просто и намерете подходящо място.

Работа

Поглеждайки към горната страна на лампата, откриваме само 2 бутона.  Голям бутон в центъра за включване и изключване и по-малък продълговат за промяна на режимите. След това ще откриете, че този горен панел има и сензори за допир. След включване на Yeelight, с помощта на сензорния панел можете да контролирате интензитета на светлината, а с натискане на другия бутон  и в същото време като плъзнете пръста си върху сензора, вие можете да промените цвета на светлината.

чрез сензорния панел контролираме сила на светлината, а с натискане на продълговатия бутон и плъзане на пръст върху сензора, можем да променяме цветовете

Работа с апликация

Тук идва най-завладяващото. Имаме възможност да контролираме лампата с помощта на мобилни приложения за Android и iOS.
След инсталиране на приложението за Android, то намира включената предварително лампа и я свързва с телефона. Можете да си създадете Mi-акаунт,  или направо да пристъпите към забавление с устройството. При мен всичко започна със съобщение за нова версия на фърмуера на лампата и ми предложи да я ъпдейтна.  По дяволите, аз ъпдейтнах нощна лампа!
Това е едно от нещата, които не съм се замислял дали ще ми се случат, просто някак си се стига до този миг.  След като сме преживели това, всичко останало е толкова нормално – с тази апликация можете да определяте осветеност, цвят, колко бързо да се редуват цветовете, ако сте я пуснали в режим на автоматична игра. Съответно можете да активирате нощен режим на лампа, да я настроите в режим за събуждане.

В заключение

– Работи като всяка една нормална лампа
– Има възможност да променя цветовете си
– Възможност да настройваме яркост и цветна темпаратура, според нуждите ни
– Контрол над лампата с мобилно приложение за Android и iOS
– Качествена изработка и стилен дизайн

Цена и поръчка

пазаруване от GearBest - Онлайн магазин за електроника

редакция 09.2018
Xiaomi Yeelight нощна лампа може да бъде поръчана от GearBest. В момента се предлага обновената версия на този продукт с Osram LED крушка. Има наличности и в европейските им складове
Цената и към момента на редактиране на статията е $55.99

Към страницата на продукта в GearBest

Фото ревю

Споделете, ако статията е била полезна

Абонирай се
Абонирай се за

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments