HotFile …или как да печелим пари от качване на файлове

Daily Links

редактирано 13.02.2012

След като са направили някакви промени по Условията си за ползване, спонтанно са спрели да плащат и дават неясни отговори при запитвания към съпорта. Съвет – не си губете времето. Тази статия остава само за статистиката. 

HotFile е сайт за качване на големи файлове, даващ възможност да ги споделите с други хора. Схемата е ясна – качвате файл през формата им за ъплоуд, изчаквате да се качи на сървъра и получавате адрес, на който ще бъде достъпен файла.

Музика, филми, програми, документи… имате възможност да качвате всичко, но тук идва интересната част – дава ви се възможност да печелите пари от тези файлове. Всеки път щом някой свали качен от вас файл ви се натрупват пари в акаунта. Съответно колкото повече са сваляни вашите файлове – толкова повече печелите.

Регистрацията в HotFile е бърза и лесна, но все пак ще ви трябва PayPal акаунт, където да получавате заработеното от вас. (повече информация за PayPal – регистрация, банкови карти) .

Това е списъка със страните, които се приемат при определянето на печалбата от  HotFile – United States, Canada, Norway, Finland, Sweden, United Kingdom, Germany, Latvia, Estonia, France, Spain, Portugal, Italy, Austria, Switzerland, Hungary, Czech Republic, Netherlands, Belgium, Greece, Denmark, Ireland, Poland, Slovakia, Slovenia, Lithuania, Bulgaria, Romania, Australia, Russia, Belarus, Ukraine, Liechtenstein, Kuwait, Qatar, United Arab Emirates, Saudi Arabia и Bahrain.

Както забелязвате – България е сред тях. Може да намерите и други сайтове подобни на HotFile, но повечето от тях не ви плащат за сваляне на файлове от България.

А колко се печели?

  • $5 за файлове между 5-50MB
  • $7 за файлове между 50-100MB
  • $10 за файлове от над 100MB

(за 1000 изтегляния!)

Ето и една малка идея от мен за по-голяма печалба от вашите файлове – целете се в интересни файлове за сваляне и освен само с приятели ги споделяйте и в сайтове или форуми от където те могат да бъдат свалени повече пъти.

Отделно ако сте, например, притежател на популярен сайт ще облекчите и натоварването на сървъра ви с качването на файлове на други места.

Споделете, ако статията е била полезна

Абонирай се
Абонирай се за

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments