Игри и полезни инструменти директно в търсачката на Google

Интернет
Освен, че е най-популярната търсачка в световен мащаб, която може да ви извади информация от милиарди уеб страници, Google може да бъде и убиец на скуката. Търсачката предлага скромна колекция от игри и малки полезни инструменти, за които повечето от нас не са и подозирали.

Представете си за миг, че се борите с отегчението на работното място или се чудите как да убиете малко време пред компютъра. Пасианси естествено! Просто трябва да напишете play solitaire или само solitaire и ви се отваря невероятен шанс да се гмурнете в любимата игра на държавната администрация.

За да поиграете малко морски шах, е необходимо само да напишете play Tic Tac Toe

PacMan е друга популярна игра, която може да играете – play Pacman

А спомняте ли си за Змията? Играта, която ковеше вниманието на собствениците на телефон Nokia? Напишете play Snake и внимавайте да не си захапете опашката.

Под всяка от игрите, които потърсите, има и падащо меню. Там може да изберете и други игри, а също така и да се възползвате от няколко полезни инструмента.

Полезни инструменти, които можем да ползваме директно в Google

Ето и няколко инструмента, които могат да ви бъдат от полза или да отнемат малко от времето ви:

Може да използвате пипетката за цветове (Hex Colour Picker), с чиято помощ да изберете подходящ цвят за сайта или дизайна, над който работите. С нейна помощ ще вземете нужната HEX, RGB или CMYK стойност на търсеният цвят.

Едно от задължителните пособия на труда е калкулатора, просто напишете Calculator.  Това в случай, че ви се наложи да направите някои сметки.
За начинаещите музиканти тук има и метроном онлайн, който да отброява удари в минута – Metronome.

Сред по-неангажиращите инструментчета са това за хвърляне на ези и тура (Flip a Coin), хвърляне на зар (Roll a die) или просто завъртете колелото на късмета с команда 10 value Spinner. Това колело на късмета има и отчайващо безполезната функция да се трансформира във фиджет спинър и просто да се върти…

Но предполагам, че най-много време ще отделите на инструмента за медитация. Вдишай, издишай, вдиииишай, издииишай – Breathing Exercise

Споделете, ако статията е била полезна

Абонирай се
Абонирай се за

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments