Как се добавя flv видео в WordPress

Как да... ?

Колкото и да е удобен WordPress, все изкача нещо, което да ви развали деня. Наскоро работих по един проект, за който ми бе необходимо да се добавя flv видео качено на сървъра да бъде добавено в публикацията (embed flv video).

“Няма проблем” си казах, но ударих точно там на камък.  Оказа се , че функцията на wordpress редактора за Добавяне на видео не работи с flash video файлове (даже не съм сигурен че добавя видео) и нещата не се получават както предполагах.

Когато се разтършувах за решение куп “съветници” ми предложиха да добавя видеото от YouTube  и подобни, но идеята е да го кача и добавя от собственият си сървър.

Точно тук се натъкнах на плъгина Viper’s Video Quicktag , който  идеално се справя със задачата.

Той добавя малък бутон към WYSIWYG редактора и където можете да въведете адреса, на който се намира видеото. Поддържа както FLV видео, така и QuickTime (MOV)  Generic video files (AVI, MPEG, WMV)

Плъгина разполага с куп настройки – като за начало можете да деактивирате съпорта му за YouTube , Google Video, Vimeo и останалите сайтове за видео споделяне, защото WordPress 2.9 вече поддържа автоматичното вмъкване на видео от там само с добавянето на адреса на клипа на отделен ред.

Може да зададете размер на видеото по подразбиране, изглед на плеъра – има доста възможности за избор и т.н.

Споделете, ако статията е била полезна

Абонирай се
Абонирай се за

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments