Kodi медия център вече с версия за Xbox One

Програми

Популярният медиен плеър Kodi вече е на разположение в Xbox One.

Първоначално този плеър е създаден именно за потребителите на платформата Xbox, тогава под името XBMC (Xbox Media Center) Успоредно с преименуването си на Kodi през 2014г. се появяват версии за още куп други платформи – Windows, MacOS и Linux и най-вече Android, където се явява и една от основните движещи сили за широкото разпространение на Smart TV box устройствата.

Най-интересното е, че точно с разпространението си, инсталирано на смарт ТВ бокс устройства и десетките плъгини, които се създават и поддържат от трети лица, Kodi се превърна и в символ на пиратството. Или поне такъв е в очите на преживяващите от авторски права по света, макар това да са меко казано грешни и необосновани твърдения.

“Експерти” неотдавна предупредиха, че ползването не ТВ бокс устройства или Kodi кутийки, които са с предварително инсталиран медия център и куп плъгини, които се зареждат от трети хранилища, са потенциално опасни. Някои от тези експерти, дори твърдяха, че тези кутии избухват. Това, за да онагледя абсурдната ситуация около Kodi.

Kodi Медия център за Xbox One

Kodi Медия център за Xbox One

Ta за Xbox версията на Kodi:

“Официалната версия на Kodi не съдържа каквото и да било съдържание” се казва в описанието на приложението. “Това означава, че трябва да предоставите свое собствено съдържание от локално хранилище или отдалечено място, DVD, Blu-Ray или друг медиен носител, който притежавате.” Пишат от Тийм Коди.

Естествено, Kodi ви предоставя възможност да инсталирате плъгини от трети страни, но си измиват ръцете, ако все пак съдържанието, което достъпвате, е от не съвсем легални източници.

Сега може хвърлите едно око за Kodi в Xbox Store

 

 

Споделете, ако статията е била полезна

Абонирай се
Абонирай се за

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments