Полезни разширения за WordPress – част 1

Уебмастър

Полезни разширения за wordpressПри създаването на нов WordPress базиран блог неминуемо ни се налага или приисква да се възползваме от екстрите, които предлагат множеството безплатни разширения за тази платформа. Като цяло повечето от тях спестяват ценно време. Едни от тях вършат добра работа, други са недоизпипани или пък не са това, което търсим.  Ето няколко разширения, които ми допадат и ползвам :

 

All in one SEO pack – този плъгин ще ви услесни много в оптимизацията на блога ви за пред търсачките.  Проблем, който съм забелязал при него е, че българският му превод по-скоро пречи при WordPress на български (?!). Обяснявам – при автоматичен ъпдейт на плъгина от админ панела , плъгина си включва българският езиков пакет, който е тотално преебан и нищо не се разбира от страницата с настойки на разширението. В този случай ми се налага да влизам през FTP и да изтривам файловете с преводи на плъгина. Останалото си работи.

Cyrillic Slugs – Ако използвате имена на страниците, подобни на тези в сайта и блога ви е на български този този плъгин автоматично обръща имената на на страниците в адреса от кирилица на еквивалентните букви в латиницата.

Easy contact – форма за контакти. Малка и лесна за конфигуриране. Няколко възможности за защита от SPAM ботове.

Lightbox 2 – Използва Lightbox JS v2.2 и автоматично го добавя към изображенията в сайта ви. Вкарва красив ефект при отваряне на снимка в пълен размер, намирам начина на WordPress за доста неугледен.

lightbox2 тест < тест. “Клик” върху снимката за по-голям размер.

 

 

Math Comment Spam Protection – разширението добавя математическа задача към формата за коментар, по този начин ви лишава от коментари на SPAM ботове. Върши (да чукна на дърво!) по-добра работа от Akismet, който общо взето се занима със статистика.

Subscribe to comments – дава възможност на посетителите да следят развитието на коментарите под темата.

WordPress database backup – спасява животи! Дава възможност да правите архив на базата данни на wordpress-а. Една от екстрите е задаването на интервал през който плъгина да ви изпраща архив на пощата или да го съхранява на сървъра ви.

Споделете, ако статията е била полезна

Абонирай се
Абонирай се за

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments