Xiaomi Mijia умен дигитален часовник с e-Ink екран – ревю

Джаджи

Xiaomi Mijia е смарт дигитален часовник, който отчита температура и влaжност на въздуха. Китайската компания успешно се налага на пазара в последните години като производител на качествени продукти за всеки момент от ежедневието.

Xiaomi Mijia умен дигитален часовник с e-Ink екран
Xiaomi Mijia умен дигитален часовник с e-Ink екран

Дизайн и комплект

Умният часовник на Xiaomi Mijia има компактен дизайн. Изцяло в светли тонове (бяло/сиво) и единственото, върху което се акцентира, са показателите за час, влажност и температура. Логично за часовник.
Би могъл да се впише идеално във всяка позиция на дома или офиса. Има възможност да бъде монтиран (по-скоро поставен, защото инсталацията е съвсем проста) на стена, рафт, бюро и дори хладилник. Това става посредством 3-те опции, предложени в комплекта. Имаме поставка, лепенка и магнит.

Комплект: часовник 1 брой, приспособления за поставяне 3 броя, инструкции.
Комплект: часовник 1 брой, приспособления за поставяне 3 броя, инструкции.


Захранва се от две батерии CR2030, които са включени в комплекта. Да, тези са от тип копче. Тъй като е снабден с E-ink екран, който е изключително икономичен, няма нужда от по-голям източник на енергия.
Тук ще дойде малка изненада за тези, които не са се сблъсквали E-ink технологията. Не се учудвайте, че ще виждате цифри на екрана, дори без да има батерии в него.
Една от най-добрите характеристики на E-ink е фактът, че на екрана ще се запази показваното изображението, дори когато няма електричество, което да го захранва. Технологията на електрофоретичния дисплей (известен също като EPD) изисква енергия само за промяна на картината, но не и за задържане на изображението, показано на екрана. Това качество позволява много ниската консумация на енергия от т.нар. електрона хартия.

Слагаме този часовник в графата ‘умни устройства’, тъй като температурата и влажността на въздуха, които отчита, се събират и систематизират от апликацията Mi Home, която ви ги представя в диаграма. По този начин може да следите какви са били климатичните промени в помещението за деня, месеца, годината. Не вярвам да ви е от голяма необходимост, но хората си го предлагат.

Инсталация и работа

Сега ще разочаровам най-параноичните от вас- трябва да свържете този часовник с апликацията Mi Home, все пак (под статията има линкове) . Най-малкото, защото по този начин се настройва. Това пък налага наличието от смарт устройство с блутут, на което да бъде инсталирано приложението. Поне, за да го сверите.

Как се случва това

Отваряте Mi Home и отивате на иконката с плюсче (за добавяне на ново устройство).  На Add Manually започнете да пишете clock и ще видите часовника. Дръжте телефона близко до него, докато трае свързването. Следвайте стъпките.

След като всичко е наред и имате точен час, може да пристъпите към поставяне на устройството на удобно за вас място.

Точно до показателя за температура имате и малка емотиконка, която видимо си мени настроението при некомфортни стойности на температурата и влажността. На всеки половин час цветовете на дисплея ще се обръщат. Светлото става тъмно и обратното. Това с цел за самосъхранение на екрана.
И всичко е точно!

Трудно ми е да намеря недостатъци, предполагам, на някои ще им липсва аларма или това, че няма подсветка.

Има размери Ш 110 x В 55 x Д 10мм и тежи около 60 грама.

Цена и поръчка на Xiaomi Mijia дигитален часовник

Препоръчителната цена, според наблюденията ми, е около 14$. Търсете го на тази цена в различните магазини.
Този часовник може да бъде поръчан от следните онлайн търговци:

banggood - китайски дрехи с безплатна доставка до България

BangGood

най-добра оферта!
на цена $12.88 с код за отстъпка BGMIE88Aliexpress

на цена $14.42 към момента на публикуване


Mi Home - апликация за Xiaomi устройства

Mi Home апликация

в Google Play за Android телефони

в App Store за iOS

Споделете, ако статията е била полезна

Абонирай се
Абонирай се за

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments