AELEC S350 блутут слушалки ревю 2018

Джаджи

Дори и търсенето на нови, удобни слушалки също може да се превърне в нервно и объркващо изживяване. Особено ако задълбаете малко повече в марки, параметри, цени. Пазарът е наводнен с модели на знайни и незнайни производители.

AELEC S350 блутут слушалки, bluetooth headphones, headphones review

AELEC S350 блутут слушалки – клик върху изображението за повече информация и поръчка

Сега се усещам, че с тази статия, мога да се превърна в част от проблема ви с избора на подходящи слушалки. Искам да ви разкажа за bluetooth “тапите” на китайците от Aelec – S350. Спортни слушалки, с приятен външен вид, на разумна цена (около $15.99 в Amazon към момента на публикуване).

Комплект

слушалки, мини USB кабел за зареждане, пакетче със силиконови тапички за уши с различни размери (S, M, L) в два цвята. Също така и 3 допълнителни чифта държача за слушалки, които ги правят по устойчиви при поставянето им в ушната мида.

Комплект bluetooth слушалки Aelec s350

Привидно семпла, но много съдържателна опаковка. В картонената кутийка ще откриете инструкции за употреба, визитката на производителя и симпатичен черен кейс за слушалките.  Вътре в него ще откриете всичко, което ви е необходимо.
А именно- слушалки, мини USB кабел за зареждане, пакетче със силиконови тапички за уши с различни размери (S, M, L) в два цвята. Също така и 3 допълнителни чифта държача за слушалки, които ги правят по-устойчиви при поставянето им в ушната мида.

Външен вид

бутоните за регулиране на звука - слушалки Aelec s350 USB порт за захранване

Притежател съм на модела в черно/зелено, има и други разцветки – червено, синьо, само черно. Всичко функционално е струпано на дясното ухо – там са бутоните за регулиране на звука, LED индикатора, USB порт за захранване, бутон за включване и изключване. Последният, ако не сте прочели инструкциите, ще разберете по-късно, че е бутон, защото не е означен като такъв. Вижте го на схемата – Функционален бутон. Слушалките имат и вграден микрофон, който ги прави удобни за ползване като хендсфри.

Плосък, мек кабел с дължина около 54см свързва дясната с лявата слушалка. Практично, дори да ги оставите да си висят от врата ви, докато не ги ползвате.

схема за контрол, управление, функции – AELEC S350 блутут слушалки

Страхотни за фитнес, тичане, туризъм, колоездене… или какъвто спорт практикувате. Не трябва да се притеснявате, че слушалките ви може да се повредят от изпотяване, защото са разработени да бъдат устойчиви на влага.
Самата Bluetooth технология ви дава възможност да сте отдалечени от устройството, от което слушате, без да се ангажирате с кабели.

Звук

Никога не съм се смятал за аудио естет и затова от гледната точка на обикновен потребител, смятам звука при слушане на музика за по-скоро добър. Слушалките умело обират и страничните фонови звуци, което в динамична градска среда може и да не е най-доброто за сигурността на вас и околните. В технологичните данни на производителя това е описано като Bluetooth 4.1 + EDR технология, заедно с CVC 6.0 супер редукция на шума и това ви носи отличен звук.
Всичко е относително, тъй като тук играе роля и качеството на файла, който прослушвате, разположението на слушалките в ушите ви, заобиколната среда и естествено слуха ви. Не на последно място ще ви припомня, че разглеждаме бюджетни слушалки.

Както вече споделих, благодарение на вградения си микрофон, можете да използвате слушалките за телефонни разговори. По този начин ръцете ви ще бъдат свободни по време на шофиране или спортни занимания. За целите на ревюто проведох няколко обаждания и останах с впечатление, че ме чуват добре, както и аз събеседниците.

Работа

Оперирането с блутут слушалките на Aelec е сравнително лесно. Просто трябва да свикнете с идеята, че трите бутона имат повече от една функция.

Но как да ги свържем?

Абсолютно никаква трудност – включвате слушалките и ще видите, че LED датчика ще започне да мига червено и синьо последователно, а ако сте ги поставили в ушите си, женски глас ще ви прошепне “Power On”. Това означава, че са готови за свързване. Активирайте bluetooth функцията на телефона или компютъра и потърсете за нови устройства. Естествено, слушалките ще бъдат открити като устройство с име aelec, а същият женски глас ще ви каже “Connected”. Това е всичко.

Основни функции

Бутоните за увеличаване и намаляне на звука ще прехвърлят на предно или следващо парче, ако ги задържите за повече от 2 секунди. Бутонът за включване ще постави на пауза или ще стартира отново при кратко натискане.

Ако по време на слушане на музика, ви се обадят по телефона, то онзи женски глас от свързването ще започне да диктува номера, който ви търси. Тук трябва внимателно да си прочетете инструкциите и да ги отработите, защото всички команди се извършват от главния функционален бутон. Като недостатък намирам факта, че е изключително лесно да бъдат включени, при прибиране в кутийката за съхранение. Просто един клик на бутона ги активира.

AELEC S350 bluetooth headphones

За малко да забравя една полезна функция – имате възможност да свържете слушалките към две устройства едновременно. По този начин ще можете, например, да слушате музика от таблет и да приемате разговори от смартфона си.

Батерия

Aelec S350 разполагат с вградена батерия, която може да издържи до към 6-7 часа в непрекъснато ползване. Нивото на батерията може да бъде проследено на екрана на сдвоеното устройство, (ако същото предлага тази функционалност). А когато зарядът е пред привършване, пак онзи женски глас в главата ви ще ви информира.
Зареждането на батерията се извършва посредством miniUSB кабел и трае около 2 часа. През това време LED индикаторът ще бъде червен, а когато са напълно заредени отново, светлината ще изгасне.

Цена и поръчка

Цената на тези слушалки е $15.99 и могат да бъдат поръчани с безплатна доставка до България от онлайн магазина на Aelec Audio в Amazon.

 

Споделете, ако статията е била полезна

Абонирай се
Абонирай се за

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments