Как да добавим собствена мелодия за звънене в Android телефон

Как да... ?

Явно не сте намерили начин да добавите mp3-ка за мелодия в Android телеофна и сте се натъкнали на тази статия. Проблема идва от различните дистрибуции на Android OSЕто как се справих с проблема.
След като не успях да намеря логичен начин, по който да добавя друга мелодия за звънене в новият си телефон порових насам-натам. Решението може да дойде с допълнителна апликация по слуюая, но този начин, който ми хареса на мен, бе със създаването на няколко папки в SD картата.

Това, което трябва да направите е да създадете следната структура от директории, както е показано на изображението

Android-ringtone1 А именно:

/Media – главната папка
-/Audio – подпапка на Media
–/Alarms – тук са звуците за алармата
–/Notifications – съобщения
–/Ringtones  – мелодиите

 

Имате 2 варианта за изпълнение на задачата:

– Включвате телефона с USB кабел към компютъра и там с експолоъра отваряте SD картата и създавате папките и поставяте в тях желаните песни

– С наличен файлов мениджър в телефона

Android ringtone - или как да изберем собствена мелодия за звънене в AndroidСлед като сте направили папките и сте поставили в тях любимите си песни, които биха дразнили околните най-много, отивате в  Settings (Настройки) -> Audio Profiles (Аудио Профили) -> избирате си активният профил и от там влизате в подменюто за избор на мелодия.

Скролнете из мелодиите и ще откриете и вашите песни. Ако не успявате да ги видите, а сте направили всичко както трябва – изключете телефона си и след това го включете отново.

Дано да съм бил полезен. Ако е така – покажете го като споделите тази статия, чрез социалните бутони отдолу.

 

Споделете, ако статията е била полезна

Абонирай се
Абонирай се за

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

1 Comment
по-стари
по-нови най-полезни
Inline Feedbacks
View all comments
Станимир
13.06.2015 19:55

Здравейте , имам един въпрос не знам дали точно тук трябва да пиша . Чувал съм телефон да звъни и да изрича цифрите (имената от указателя ) .Аз съм с галакси С2 . Благодаря предварително.