Как да дресираш ТВ бокс дистанционно

Как да... ?

Някои от инфраред дистанционните управления, които идват с по-новите ТВ бокс устройства, имат полезното умение да заучават команди на други дистанционни. Това означава, че това дистанционно ви позволява да контролирате не само тв бокса, но и друга техника с инфрачервено дистанционно управление, като например телевизор или приемник за кабелна телевизия. За тази функция са заделени няколко бутона.

Такова е и дистанционното управление на ТВ Бокс SunVell T95K pro, който наскоро ви представих

Ако тъкмо сте се сдобили с подобно дистанционно и естествено в инструкциите и дума не е отделена за това, ето в няколко стъпки как да го тренирате.

Вижте маркираната част на картинката, това са въпросните бутони.

  1. Натиснете бутона в тази секция, който прилича на бутон за включване и го задръжте (при мен в син цвят). Лампичката до него ще започне да мига бързо, задръжте го докато не спре и засвети непрекъснато.
  2. Сега изберете някой от бутоните в тази секция, който трябва да бъде “обучен”, натиснете го еднократно и същото индикаторче ще започне да мига. В този момент дистанционното е готово да научи нова команда.
  3. Сега поставете двете дистанционни управления едно срещу друго, като инфраред диодите им са доближени един към друг на 2-3 сантиметра. Натиснете бутона, чиято функция трябва да научи ТВ бокс дистанционното. Ако всичко е наред, лампичката ще светне непрекъснато.
    поставете дистанционните едно срещу друго
  4. Сега отново натиснете бутона за включване от точка 1.

Тествайте и ако ви се е получило, повторете тази процедура и за следващите бутони.

Неприятното е, че при смяна на батериите настройките се губят. Запазете тази страница някъде, за да можете да си припомните стъпките, когато настъпи този миг.

 

Споделете, ако статията е била полезна

Абонирай се
Абонирай се за

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments