NextCellent Gallery като алтернатива на NextGen плъгина за създаване на галерии в WordPress

Уебмастър

wordpressNextGen ми беше любим плъгин за създаване на галерии и албуми в WordPress сайтове, докато не премина под шапката на Photocrati и реално стана един доста по-тежък и сложен за управление плъгин с множество пробойни.

Доста време стоях на по-стара версия – 1.9 и умишлено не ъпдейтвах, за да не се сблъсквам с подводните камъни на версиите от 2 нагоре, докато не открих NextCellent Gallery. Този плъгин представлява същата NextGen с функционалността на последната работеща (според мен) версия на NextGen – 1.9.13

Ако и вие сте в сходна на моята ситуация и търсите алтернатива на NextGen – ето в няколко стъпки как да превключите към NextCellent

1. Свалете и инсталирайте NextCellent, не го включвайте засега

2. Деактивирайте NextGen, но не го премахвайте

3. Активирайте NextCellent и следвайте стъпките по ъпдейт на базата данни.

Всичко би трябвало да си работи както преди, но все пак прегледайте нещата по страниците на сайта си. Разгледайте и в админ панела дали всичко е наред.

Ако положението е стабилно и желаете да премахнете NextGen, не го правете с опцията за премахване на плъгин от админ панела в WordPress. Влезте в хостинг акаунта си с FTP клиент и намерете в  wp-content\plugins\ папката nextgen-gallery и я изтрийте.

Споделете, ако статията е била полезна

Абонирай се
Абонирай се за

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments