Oclean X ревю – умна ултразвукова електрическа четка за зъби

Джаджи

Oclean X ревю - умна ултразвукова електрическа четка за зъби

Технологиите ни завладяват ден подир ден. Ето, че дойде ред и на неминуемата еволюция при четките за зъби. Да, четките за зъби стават все по-умни. Идеалното доказателство за това е Oclean X – смарт джаджа, прозведение на компания от екосистемата на Xiaomi.
Тези последни думи трябва да ви дават ясен сигнал, че говорим за качествен продукт, с безспорна функционалност и поднесен на разумна цена.
С риск да превърна този сайт в блог за дентална хигиена, това е втори Oclean продукт, който представям.

Комплект – електрическа четка за зъби Oclean X

Комплект - електрическа четка за зъби Oclean X

Oclean X пристига в продълговата дълга бяла кутия, която е малко по-голяма от самата Oclean X и ви подвежда, че ви очаква огромно нещо вътре. На гърба на кутията имаме спецификации и данни за компанията. Вътре виждаме добре изглеждащия Oclean X, а отдолу намираме USB кабела за зареждане и поставка/зарядно.
Доста хитро измислена поставка, между другото. Тя е от 2 части, като базовата има 3М лепенка, даваща ви възможност да я залепите за стената и посредством магнит да държите четката във вертикално положение, докато не я зареждате. Позволете обаче да бъда винаги критичен към двойно-лепящо тиксо. Бъдете и вие – 2 видии винаги могат по-добре.
В кутията има още и книжка с инструкции и листовка за бърз старт в работата.

Oclean X – поръчка

Oclean X може да бъде поръчана директно от официалния магазин на производителя на цена от $49.99, безплатна и бърза доставка до Европа (8 до 15 дни) с предплатени такси (без да се занимавате с ДДС-то).
Компанията предлага 2-годишна гаранция на продукта – замяна или поправка.

Характеристики

 • Материал: ABS
 • Bluetooth: 4.0+
 • Екран: 0.96-инчов цветен тъч екран
 • Батерия: 800 mAh
 • В режим на готовност: до 30 дни
 • Време за пълно зареждане: около 2 часа
 • Апликация: Oclean
 • Поддържани ОС: Android 4.4+ и iOS 8.0+
 • Функции на почистване: Почистване, Избелване, Масаж…
 • Честота: 40.000 RPM/min
 • Сила: 200 gf.cm
 • Водоустойчива: IPX7
 • Тежи: 102гр.
 • Размери (ВхШхД): 24 см x 2.5 см x 2.5 см

Външен вид

Четката идва в бял цвят и това, което е предмет на ревюто ми, е нейният базов модел. В сайта на производителя може да бъде поръчана и в бежово, с допълнителни накрайници, елегантна кутия за транспортиране… Както ви е на сърце.
Самото устройство е с дължина около 24 сантиметра и лежи удобно в ръката. Формата е като на всяка друга електрическа четка за зъби. Дизайнерите нямат много поле за за изява над формата на една такова устройство.
В средата на четката се намира сензорен екран. Искам да поясня, че екранът изглежда малко по-добре, отколкото е на снимките в статията.

Работа , апликация, батерия

Oclean X Pro почиства зъбите отлично, нямам забележки, освен лекия гъдел в устата при работа. Усещането е за идеално чисти зъби след употреба.

Типичното почистване трае 2 минути. За да ви помогне с четка за това 2 минути време и да го направите равномерно, са вградени таймер и звуков сигнализатор. На интервали от 30 секунди пауза в движението на главата на четката се предизвиква промяна в скоростта на четкане и издава звук. Това е вашият знак за преминаване от 1 квадрант в друг.

Можете да използвате Oclean X Pro без постоянна връзка с вашия смартфон. Можете дори да променяте някои параметри и режими. Разбира се, обхватът на функциите и настройките е ограничен, но основната цел е да си миете зъбите и точно това и се случва.

Когато го включите за първи път, четката ще ви подкани да извършите процеса на сдвояване с вашия смартфон. Смятам, че поне веднъж ще трябва да свържете четката с апликацията, най-малкото за да настроите час и датата.

От друга страна апликацията ще събира куп данни за вашата работа върху зъбите, ще показва колко добре сте се справили във времето и какво ли още не.

Отваряме приложението, свързваме четката, стартираме и потвърждаваме акаунта в Oclean (по имейл) и преминаваме през процеса на първоначална настройка на четката с помощта на съветник, в резултат на което приложението ще ви показва препоръчаните ежедневно програма за почистване.

Основната задача на Oclean X Pro, лично за мен, е изключване на човешкия фактор и минимизиране на пропуските в процеса на миене на зъбите.
Естествено, можем и ръчно да си мием зъбите, но това често трае около минутка, или в зависимост от настроението ни. А това не е добре. Затова ми харесва идеята на интелигентна четка, която има конкретно време за изпълнение на програмата и съвети за промяна на зоната за почистване. Тоест важното е да минете веднъж и след това четката ще ви каже какво да правите и кога.

Поставката е също така и зарядно.
Батерия

В Oclean X има батерия 800 mAh, което е добре. Ако зареждате напълно Oclean X, можете да използвате четката за зъби за около 20 дни, без да се налага да зареждате. Пълното зареждане на Oclean X отнема около 2,5 часа, което е добре в сравнение с времето за използване! Наистина съм доволен от работата на батерията.

Както споменах – поставката/зарядно може да бъде залепена на стена и тук идва ролята на 2-те части, от които е изградена. Ако нямаше възможност да отделите главната зарядна станция, то четката ще стърчи доста смешно в хоризонтално положение от стената, а това може да доведе и до неприятни моменти.

Заключителни думи

Като цяло Oclean X ми хареса. Цветният тъч екран е нещо ново за мен и забавно. Удобна и лека за работа, има хитро конструирана станция за зареждане. Батерията е надеждна и ще ви осигури стабилна работа дълго време. Аплиакцията също е доста полезна и практично подготвена. Като недостатък, мога да отбележа липсата на български език. Което може да се пренебрегне, щом свикнете с работата ѝ. Цената я намирам за повече от разумна, един поглед над нашенските щандове с електрически четки за зъби ще ви убеди.

Как и откъде да поръчаме умната четка за зъби Oclean X най-изгодно

Oclean X може да бъде поръчана директно от официалният магазин на производителя на цена от $49.99, безплатна и бърза доставка до Европа (8 до 15 дни) с предплатени такси (без да се занимавате с ДДС-то).
Компанията предлага 2-годишна гаранция на продукта – замяна или поправка.

Надявам се, че тoва ревю ви е харесало и сте изградили свое мнение. Ако някой, когото познавате, търси електрическа четка за зъби, можете да му изпратите тази статия. В този сайт може да намерите и други прегледи на полезни джаджи – нужно е само да следвате таг “ревю”.
Благодаря за вниманието!

Споделете, ако статията е била полезна

Абонирай се
Абонирай се за

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments