Първа помощ при вируси, троянци и други гадости в Windows

Програми

Няколко полезни програмки, които могат да са ви от помощ при евентуален проблем със заразите, дебнещи Windows компютрите. Понякога само една антивирусна не стига!

 

Dr.Web LiveUSB

dr Web - liveUSB - antivirusИнсталирате този герой на флашка или на диск и зареждате от него. Има собствена linux базирана работна среда и по този начин е независим от компрометирания към момента Windows. Като цяло ми хареса идеята за USB носителя.

Свалете Dr.Web LiveUSB , форматирайте флашката или позволете на dr.Web да стори това и след няколко минути ще имате готово за употреба спасително устройство. Каква е идеята тук – при рестарт на компютъра трябва да изберем той да зареди от USB устройството. (Менюто за избор на устройство, от което да зареди компютъра е различен при различни машини, например с F11 или F12).
На следващата стъпка избирате език за работа English или Russian и изчакайте да зареди напълно работната среда, за която споменах вече.
Самото скениране не е бърз процес, ако не бави машината можете да убиете малко време със сърфиране из нета, използвайки добавеният браузър,  или просто да се разходите навън.

 

 

Сега и няколко предложения, които можете да сложите за всеки случай на същата флашка в някоя подпапка.

SafeMSI- деинсталиране на програми в Safe Mode

Битката с  “болен”  Windows понякога е много жестока и точно когато се виждате победител и нахлуете през Safe Mode да деинсталирате някоя програма се сблъсквате с жестоката действителност – по подразбиране не е позволено да премахвате програми точно в този режим на Windows.
Това малко нещо стартира вместо вас сервиза на Windows Installer в Safe Mode, без да се налага да правите акробатики с регистри файловете си. Разархивирайте и стартирайте .exe файла.

Свали от тук | Повече информация тук

RKill – спира процесите на познатите вредители

Тази малка програма прави опит да спре процесите, с които са стартирани евентуалните неприятели в компютъра, за да може след това вашият антивирус да се справи по-добре с тях.

Свали от тук

AdwCleaner – чистач на адуеър

Предназначен е да почисти от компютъра ви всички adware, тулбарове от браузъра и потенциално нежелани програми

Свали от тук

TDSSKiller от Kaspersky 

Това приложение трябва да се пуска първо, според мен. Той търси за rootkits, това са вредни програмки, които са програмирани да крият себе си и/или други вредни програми за компютъра ви.

Свали от тук

Споделете, ако статията е била полезна

Абонирай се
Абонирай се за

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

3 Comments
по-стари
по-нови най-полезни
Inline Feedbacks
View all comments
nikolai
18.05.2014 6:11

znachi kato otvorq nova stranica i mi zarejda tozi sait search.snapdo.com kak da go premahna iskam kato natisna nova stranica da mi izliza google a ne tova neshto pomognete

Михаил Танев
20.02.2015 8:05

БЛАГОДАРЯ, СМЯТАМ ЧЕ ИНФОРМАЦИЯТА Е ПОЛЕЗНА И ЩЕ СЕ ВЪЗПОЛЗУВАМ ОТ НЕЯ