Пазаруване от DHgate.com – регистрация, поръчка, полезна информация

Пазаруване
DHgate е онлайн платформа тип “пазар”, която събира хиляди продавачи на едно място. По тази причина, ако търсите алтернатива на Aliexpress за пазаруване директно от Китай, то DHgate е доста добро решение.
пазаруване от DHgate. Мнение, коментари, съвети.

Към DHgate – китайска онлайн борса за търговия на дребно и едро

В тази статия ще ви запозная с основните положения при пазаруването от DHgate, регистрацията в този онлайн мол, как да подберете правилните търговци, да платите и да си получите стоката.

Регистрация в DHgate

Регистрацията е максимално улеснена – мейл адрес, парола, уточнявате какъв тип акаунт регистрирате (ние сме consumer) и вече имате регистриран профил. Ако не желаете да имате навсякъде потребителски регистрации – то можете да влизате чрез Facebook или Google акаунта си.

как да се регистрираме в DHgate. Полезни съвети и коментари

регистрация в DHgate

По този начин можете да отправяте запитвания към продавачите, да избирате любими стоки, да добавяте адреси за получаване в Address book и да редактирате личните си данни в Profile.
Ако сте се регистрирали с мейла си, то ще трябва да получите в кутията писмо за потвърждение и активация на акаунта.

Какво може да се поръча от DHgate?

В DHgate винаги можете да намерите най-новите и популярни продукти на по-ниски цени.
Тук можете да изберете мъжко и дамско облекло, обувки, аксесоари и кожени изделия, бижута, детски стоки, домашни потреби, спорт, външен вид и здраве, телефони, компютри и друго цифрово оборудване, авточасти, музикални инструменти, дизайнерски артикули (включително ръчно изработени), офис консумативи.
Да ви кажа честно, видимият асортимент не е по-малко богат от този в Алиекспрес. Дори напротив, тук можете да откриете реплики на известни марки, заедно с оригинални продукти на същите марки. Натъкнах се дори на абонаменти за IPTV канали, които обещават програми от цял свят срещу скромни такси.
Не се колебайте да се свържете с продавачите, за да им поискате реални снимки на продуктите, за които се колебаете или имате допълнителни въпроси.

Огледайте внимателно - данни за търговец, цена, опции за доставка...

как да сме сигурни, че сме попаднали на коректен търговец

Почти всички търговци предлагат и отстъпки, ако решите да пазарувате “на едро”, а част от тях работят и само с бизнес клиенти. При положение, че нямате собствен магазин и искате да поръчате само 1 бройка от нещо, търсете Min. Order: 1 Piece в резултатите от търсенето или директно го отбележете във филтрите на търсачката.

Как да платим за поръчка в DHgate?

Вие не плащате директно на продавача, а сумата влиза в системата на DHgate. Търговецът получава средствата, веднага щом вие съобщите, че сте получили стоките, съответстващи на обявеното при продажбата.
Налице са следните начини на плащане за България:

  • Банкови карти Visa, MasterCard, Maestro, American Express

Откриване на диспут и протекция в DHgate

В случай че стоките не са получени или не отговарят на описанието, купувачът може да открие спор. Веднага щом го направи,  парите по сделката се блокират в системата за защита на купувачите и няма да бъдат кредитирани по сметката на продавача, докато спорът не бъде приключен. Страните ще бъдат помолени да предоставят всички доказателства: документи, разписки, снимки и др. Ако по време на първите 5 дни от спора страните не успеят да се споразумеят взаимно, след това всички обстоятелства по случая ще бъдат разгледани от DHgate и те ще отсъдят (не по-късно от 10 дни от отваряне на диспута). Възможни решения за спора:

  • Пълно възстановяване на сумата.
  • Връщане на средства в замяна на връщане на стоките.
  • Закриване на спора без каквито и да е компенсации и възстановени суми.

Разбира се, на никой не му се занимава излишно с такива неща. Съветвам ви да хвърлите поглед на рейтинга на продавача и от колко години работи магазина му. Също така вижте и за мнения и коментари от други купувачи под продукта, който сте си харесали. Отправете запитване към търговеца, ако имате допълнителни неясноти.

Мобилна апликация на DHgate

Към мобилната апликация на DHgate

Към мобилната апликация на DHgate

С цел да наложат още по-масово мобилното си приложение, използвайки апликацията на DHgate за Android и iOS устройства, ще получите още по-добри цени за много от продуктите, ако пазарувате директно от мобилните си телефони. Много от кодове за отстъпка са също валидни, само за мобилното приложение.

Насочете се към тази страница, за да свалите апликацията, подходяща за операционната система на вашето мобилно устройство.

 

Това беше накратко за DHgate, очаквам мненията и коментарите по темата. Споделете кои търговци са ви направили добро впечатление, или от кои сте разочаровани. Какво сте напазарували или какво смятате да поръчате?

 

Към DHgate.com

Споделете, ако статията е била полезна

Абонирай се
Абонирай се за

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments