VEVOR 4 в 1 кухненски робот – миксер, блендер, месомелачка, гриндер. Ревю

Джаджи

Успоредно с разгръщането на кулинарните Ви интереси и способности, нараства желанието да имате все повече полезни уреди, които да ви спестяват време и да вършат тежката работа вместо вас. Един добър миксер може да Ви спести много време, разбивайки вместо вас миксове за сладкиши, бисквити и кремове. Или да меси тесто за хляб и пица.

Vevor 4 in 1 стоящ миксер, блендер, гриндер, мелачка за месо.

Стоящият миксер Vevor 4 in 1 на хартия е перфектният уред за всички кулинарни ентусиасти. Можем да го наречем “кухненски робот”, защото освен че предлага 6 степени на разбиване и пулс функция, 5-литрова купа от неръждаема стомана, този уред включва също така и месомелачка, блендер и мелачка за насипни храни.
Неговият дизайн с накланяща се глава също така позволява бърз монтаж и отделяне на купата и приставките.

Vevor е марка, която предлага огромно разнообразие от професионални продукти и инструменти, машини и оборудване на изгодна цена.

Комплект и характеристики

Vevor 4in1 - планетарен миксер, блендер, гриндер, месомелачка

Кутията, в която пристига уредът, тежи малко над 11 килограма. Вътре ще откриете:

  • Планетарен миксер – основно тяло
  • 3 накрайника за разбиване, месене и бъркане
  • Голяма 5 литрова купа от неръждаема стомана и капак за нея
  • Блендер купа с обем 1,5 литра
  • По-малка купа за мелене на ядки (гриндер)
  • Приставка за мелене на месо с 3 накрайника и бутало
  • Инструкции за употреба, които можеха да бъдат по-подробни и ясни

За мотора се твърди, че е 1000W.

Размерите на уреда са височина – 38см (61см с блендер купа), ширина – 24см с (ширината на металната купа) и 45см дължина.

Миксер комплект

В инструкциите за употреба този уред е описан като модел BY-9703A

за нетърпеливите да прочетат докрай
Цена и поръчка на VEVOR 4 в 1 стоящ миксер

Във Vevor.com цената към момента е 165евро. Наличен е в европейските складове на магазина за бърза доставка.

Външен вид

Пластмасовият корпус на уреда е издържан в стилен тъмночервен цвят. Като цяло изглежда надеждно и тежи на мястото си. Има 4 крачета, тип “вендуза”, които не позволяват плъзгане при работа. Това е много важно и ще го разберете. В горната си част има 2 капака, които прикриват възможностите за монтиране на приставките за блендер и мелачка за месо.

Точно за тези капаци и специално за предния, се надявах да има по-подробни инструкции, тъй като се затрудних в началото да го отворя. Стана с хоризонтално издърпване.

Отстрани на тялото има ръчка, която отключва чупещото рамо на миксера и въртящ се бутон, който контролира скоростта на работа. Той пък не следва точно извивката на основното тяло. Понякога просто дизайнерите и конструкторите си правят напук.
Захранващият кабел е с дължина 120см.

Двете купи за мелене и смесване на храни и ядки са изработени от дебело стъкло и това внася допълнителна надеждност.

Мелачката за месо, която се монтира в предната част на уреда е с корпус от дебел метал. Тавичката в горната му част, която също е метална, но е от по-тънък материал.
От буталото има какво да се желае още, то изглежда като част от детски комплект за готвене. В този момент е нужно да кажа, че натискът с бутало няма да ускори процеса на мелене. По-скоро се ползва за правилно насочване на продуктите и ако подправяте кайма с подправки – да не остават по гърлото на приставката.

Комплект месомелачка. Разглобена и приставки

След разопаковане горещо препоръчвам преди първото ползване старателно да се почистят всички възможни части, които имат досег с храна. Накрайниците, купата, приставките. Хигиената на първо място!

Функционалности и работа

Миксерът Vevor 4 в 1 е проектиран да меси и смесва всичките ви любими съставки бързо и старателно. Има удобен 6-степенен контрол с импулсна функция за всичките ви кулинарни задачи и рецепти. Бих казал, че е доста шумен при работа (нямам голяма база за сравнение с други подобни уреди), но за сметка на това се справя бързо.

Ще препоръчам да е поставен върху стабилен плот, особено при месене на тесто, тъй като уредът подхожда с голяма сериозност към работата си.

При включване за работа, в която и да е функция или приставка, може да забележите, че всичките му екстри се движат и работят едновременно, но инструкциите ясно казват да се ползва само за една определена цел. С други думи – не се препоръчва да мелите ядки с приставката, докато смесвате нещо в купата например.

Купата
Приготвяне на тесто, планетарен миксер в действие

5-литровата купа на планетарния миксер би могла да бърка 2кг брашно и 15 яйца едновременно, но май не винаги е добра идея да използвате този му капацитет напълно. Ограничете се до 1.5 кг максимум. За да не стане голяма каша наоколо – използвайте с капака, против пръски. Преди започване на работа, се уверете, че сте я заключили добре за корпуса.

Бъркалките

Комплектът включва 3 приставки: телена бъркалка за яйца и сметана, плоска бъркалка и кука тесто- всяка от тях е предназначена за продукти с различна консистенция.
Закрепват се за вала лесно – вижте къде са улейчетата, вкарайте и завъртете.

Телената бъркалка е най-добра в разбиването на сметана, кремове, яйца или разредени пюрета.

Плоската бъркалка е за гъсти пюрета, смеси за сладкиши, плънка за пай…

Куката е за месена на тесто.

Между бъркалките и купата при въртене остава малко разстояние, (за да не се драскат) и затова, когато използвате рецепти с брашно, е добре да го изсипвате отгоре в течността, а не обратното.

Блендер

Стъклената кана с кръстовиден нож има полезен обем 1,2литра. Има капак с отвор в центъра, за да добавяте съставки по време на работа. Идеален за шейкове и смутита, не забравяйте да добавите и малко лед в жегите.
Блендерът е хубаво да работи максимум 2 минути и да направите пауза за охлаждане, а в импулсен режим- няколко секунди, последвани от няколко секунди пауза.

Мелачка за ядки

Мелницата за насипни продукти е подходяща за зърнени храни, захар, кафе на зърна, подправки – тя ще ги смели равномерно в еднородна смес.

Мелачка за месо

Както споменах – месомелачката се монтира в предната част на уреда. Закрепя се стабилно, посредством винт. Има 3 приставки за постигане на съвършенство.

Според мен уредът едва ли е пригоден за огромни количества месо, по-скоро за нуждите на предстоящото готвене. Нарязвайте месото на малки късчета, за да може да се обработи по-лесно.

Хубавото е, че ще може сами да подбирате месото, което мелите. Така ще постигнете по-добри и вкусни резултати

Заключителни думи

За цената си този миксер изглежда сравнително добре. Има приятен външен вид, но можеше самата конструкция да бъде още няколко идеи по-добра.
Шумен е, което в началото е стряскащо, после ще свикнете.
Бюджетен уред, който идва със своите плюсове и недостатъци на този ценови диапазон.

Как и откъде да поръчаме миксер Vevor 4in1 най-изгодно

Този продукт може да бъде поръчан и доставен бързо от Vevor.com – сайтът на компанията изпраща продуктите си от европейските си складове и по този начин всичко пристига до Вас в рамките на 3 до 5 работни дни.

Цената към момента на публикуване е 165 евро, а с код за отстъпка 1levV5aff ще добавите допълнителни 5% намаление.

Vevor 4в1 - планетарен миксер, мелачка за месо, блендер и функция за мелене на ядки

В секцията за коментари може да оставите своето мнение за този миксер на марката Vevor, както и да зададете въпроси.

Споделете, ако статията е била полезна

Абонирай се
Абонирай се за

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments