VirusTotal за Android – да проверим апликациите си

Програми

virustotal за android - скенерВ тези несигурни дигитални времена опасност дебне отвсякъде. Android устройствата също не са застраховани от злонамерени посегателства. По принцип екипът на Google Play, което е и най-популярното място за инсталиране на приложения, проверява всички нови апликации. Това обаче не ви прави напълно защитени. Като включим и възможността ви да сваляте и инсталирате неща от трети източници – заплахата става реална.  Ето едно предложение за Android таблети и телефони, което ще ви направи една идея по-спокойни.

VirusTotal е разработка на хората стоящи зад едноименната онлайн платформа за проверка на файлове и също като нея ви предлага резултатите на множество антивирусни програми. Android приложението ще провери инсталираните в устройството ви апликации с над 40 антивируса, претърсвайки ги за евентуален злонамерен код в тях, сравнявайки ги с оригиналните хашове на апликациите.

Самото сканиране отнема известно време, според броя на инсталираните апликации и възможностите на джаджата ви. VirusTotal не е защита в реално време, а просто допълнителен скенер. Друга възможност, която предлага, е да изпращате съмнителни за вас файлове за проверка.

Virustotal е безплатна Android апликация за таблети и телефони с версия на операционната система от 1.6 нагоре и големина 492к.

Към VirusTotal в Google Play

Споделете, ако статията е била полезна

Абонирай се
Абонирай се за

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments