Strong SRT 2022 малък и компактен ТВ бокс, който да допълва вашия телевизор.

Джаджи

ТВ бокс устройствата са онези мини компютри, които внасят куп полезни екстри към времето, което прекарвате пред телевизора.

Strong SRT 2022 малък и компактен ТВ бокс
Strong SRT 2022 – ТВ бокс ревю

В настоящето ревю ще ви запозная със смарт ТВ кутийката на Strong – SRT 2022. Използвам умалителни думи за тази джаджа, именно заради размерите – 85мм на 85м и само 18мм високо. С други думи – спокойно влиза в задния ви джоб.

Но нека да видим какво ни предлага този ТВ бокс

малък и компактен ТВ бокс
малък и компактен ТВ бокс

 

Характеристики на Strong SRT 2022

Операционна система: Android 7.1.2 Nougat
Процесор: четири ядрен Amlogic Cortex-A53
Видео: ARM Mali-450 MP
поддръжка на MPEG-4, H.264/AVC, H.265/HEVC (4K Ultra HD)
RAM: 1GB DDR3
ROM: 8GB
връзка: LAN, WiFi 802.1 b/g/n, Bluetooth 4.0, HDMI-CEC
размери: 85мм на 85мм и 18мм височина
тежи: 150гр.

Комплект, дизайн, функционалност на Strong SRT 2022

Какво има в кутията?
ТВ бокс устройство, HDMI кабел, адаптер захранване, инструкции на български, дистанционно, батерии
какво има в кутията

Наистина размерът на този ТВ бокс е голяма изненада, особено ако имате някаква предварителна нагласа, съдейки по кутията му. Окомплектовката му ви дава всичко необходимо, за да започнете незабавно работа с него. Съдържа ТВ бокс устройство, HDMI кабел, адаптер захранване  (5V/2А), инструкции за употреба (вкл. български език). Перлата тук е включеното в комплекта дистанционно, което има възможност да се ползва за клавиатура, както и за въздушна мишка. Това осезаемо намалява периферията, която ще ползвате допълнително.  Дистанционното се захранва от 2 AAA батерии, които също са добавени. В отделението му за батерии ще намерите малък USB ресийвър, който трябва да заеме място в USB слота на ТВ бокса, за да ви донесе пълна функционалност на дистанционното.

Дизайн и възможности

Максимално опростен дизайн с всичко от първа необходимост.
Strong SRT 2022 има изцяло пластмасов корпус, с добра и надеждна сглобка.
На предната страна се намира логото на компанията и символи, които означават възможностите му за 4K картина и долби аудио. Там има и LED подсветка, която показва в син цвят, че устройството работи. Също така там е разположен и инфраред сензора, чрез който получава команди от дистанционното.
На задната страна са разположени AV входа, LAN RJ45 вход за мрежов кабел,  HDMI вход и вход захранване (5V/2А).

На страничния панел - слот за microSD Карти и 2 USB2.0 порта
На задната страна- AV вход, LAN RJ45 вход,  HDMI и вход захранване

На страничния панел са разположени още слот за microSD Карти и 2 USB2.0 порта. Имайте предвид, че ако искате да използвате дистанционното на този ТВ бокс пълноценно, то единият USB порт ще бъде зает от ресийвъра му.
Отдолу има 4 гумирани крачета, малко инфо по лепенките и бутон Recovery.

Операционна система и приложения

операционна система Android 7.1.2

Strong SRT 2022 е с операционна система Android 7.1.2, а темата му е преработена по такъв начин, за да е максимално удобна при работа с дистанционното му управление и като цяло функционирането на ТВ бокс устройството. На преден план е изнесено всичко необходимо, имате възможност да добавяте апликациите на няколко работни екрана и по този начин да ги сортирате според нуждите ви.
Естествено поддържа български език и българска клавиатура, което може да зададете още в началните стъпки на стартовата инсталация.
Няма инсталирани ненужни апликации и по този начин получавате възможност да изберете най-доброто за себе си от Google Play или пък от алтернативното хранилище за приложения, с което идва този ТВ бокс – Nestore.
Самият производител предлага възможност за обновления по въздух или локално, но към момента на публикуване е с актуална версия на системата.

Производителност и работа с Strong SRT 2022

Със скромните си параметри (1GB/8GB), смарт ТВ бокс посреща нормално най-често използваните апликации от мен – HBO Go, Kodi и приложението за онлайн телевизия, което ми предоставя кабелният доставчик. Youtube върви на 1080P без никакъв проблем, със скромната уговорка, че трябва да имате надежден WiFi сигнал наблизо, или за най-добри мрежови резултати да го ползвате директно с LAN кабел, тъй като антената му не е от най-добрите. За радост на този Strong, който е разположен на отдалечено от рутера ми място, той се намира в непосредствена близост с WiFi репитера ми.
Локален файл с 4К тест видео също се възпроизвежда без проблем, точно както обещават производителите.
Като цяло не можете да бъдете много взискателни към тази конфигурация и напълно нормално е машинката да изпитва от време на време трудности в работата при няколко отворени тежки приложения. Ползвайте целенасочено.

HDMI-CEC технологията е на разположение, за да се спогаждат по-добре с телевизора. В общи линии – когато изключите телевизора, това ще изключи и ТВ бокса, а когато включите бокса – телевизорът ще се превключи директно към него…

Едно дистанционно – много функции
многофункционално дистанционно
дистанционно, въздушна мишка, клавиатура в едно

Сега искам да се върна малко на безспорния хит от комплекта – дистанционно, въздушна мишка, клавиатура в едно. Подобен уред обикновено се закупува отделно и малко производители го добавят заедно с ТВ бокс устройството, по простата причина, че оскъпяват продукта. Кратко търсене в онлайн магазините ще покаже, че вървят на цени от 30 до към 100лв, според производителя и екстрите. Конкретно в нашия случай в употреба влизат около половината клавиши на дистанционното.
Въздушната мишка се притичва на помощ, когато дадена апликация отговаря предимно на движения с пръст по екрана (напр. HBO Go).  Но е достатъчно чувствителна, за да се нуждаете от стабилна ръка.
Едно просто завъртане от другата страна и имате пълноценна клавиатура. Тук само бърза подсказка – ALT клавишът превключва на сините символи (цифри и знаци). Не успях да го накарам да пише на кирилица обаче. Преживява се, в такъв момент идва на помощ виртуалната клавиатура на Android.
С тези му функционалности, спокойно ще прежалите единия USB порт, за който споменах, че ще е зает.

Цена и поръчка на Strong SRT 2022

Викиват онлайн магазин за електорника

 Може да бъде поръчан онлайн или директно от магазина на Викиват на цена 125лв.

Към страницата на продукта

Заключителни думи

Strong SRT 2022 би било полезно устройство на непретенциозни потребители, които просто искат да гледат телевизия онлайн или филми и музикални клипове на по-голям екран. Добър стартов комплект, особено с мултифункционалното си дистанционно. Предлага ръководство на български и гаранционно обслужване в страната.

Споделете, ако статията е била полезна

Абонирай се
Абонирай се за

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

1 Comment
по-стари
по-нови най-полезни
Inline Feedbacks
View all comments
Danko
02.02.2019 11:23

Вече има подобни устройства с 2,3 и 4 гигабайта RAM,а Вие предлагате това с 1 гигабайт-сърбал съм попарата на такова с недостатъчна оперативна памет и по-добре ще е,ако искате да имате потребителско търсене,нека предлагането да е на устройства,актуални с времето си и възможностите си!Съвременните изаисквания са за по-добра,като мощност,обезпеченост от страна на памет и ОС!Успех!