ТВ бокс H96 MAX – компактен и супер евтин. Ревю, мнения, цена

Джаджи

ТВ бокс устройствата са сред най-бързо развиващите се смарт джаджи в момента. Производителите успяват да наводнят пазара с все по-евтини устройства с актуални параметри. Точно такъв е и ТВ бокса H96 MAX –  4GB RAM, Android 9, 5G Wifi на цена около 60 лева. Но дали си струва и какво трябва да знаете , преди да си го поръчате, а и откъде най-изгодно да го направите – точно за това ще говорим в настоящoто ревю.

Технически характеристики на смарт ТВ бокс H96 MAX

Операционна система: Android 9.0
Процесор: SoC RK3318 четири ядрен, 64-битов Cortex-A53
Видео: пет ядрен Mali-450 на 750Mhz
поддръжка на 4K VP9 Video decoder, H.265/H.264
RAM: 4GB DDR3
ROM: 32GB EMMC 
връзка: LAN, 2.4G/5G 802.11 a/b/g/n, HDMI, 1 x USB2.0, 1 x USB3.0
размери: 100х100х20мм

Дизайн, опаковка, комплект на H96 MAX

комплект на H96 MAX - HDMI кабел, адаптер, ТВ бокс, дистанционно
в комплекта: HDMI кабел, адаптер, ТВ бокс, дистанционно

В картонената кутия ще намерите всичко най-важно, с което да започнете работа незабавно. ТВ Бокс, HDMI кабел, адаптер захранване EU тип, дистанционно управление и инструкции изписани със ситен шрифт, които и без това никой не чете.

ТВ бокс H96 MAX: слот SD, USB2.0, USB 3.0 / AV, HDMI, LAN, захранване
слот SD, USB2.0, USB 3.0 / AV, HDMI, LAN, захранване

Наличните слотове, с които може да работите, са:
На едната страна: Слот за SD карта памет, 1 x USB2.0 и 1 x USB3.0
На другата: AV изход (за по-стари ТВ), HDMI, LAN, вход захранване
Отдолу има хубава решетка за охлаждане, но дали върши работа, ще разберете по-нататък в ревюто.

Не фронталната страна има малък дисплей, който отчита час, свързаност – wifi, bluеtooth, USB… Свети в синкав цвят и за пръв път ще го кажа, но тук съм доволен, че този дисплей е едвам забележим и ненатрапчив. Просто китайските производители обичат крайности и вече съм си имал заигравка с кутийка, върху чийто LED винаги ми идва да залепя нещо.

Операционна система и приложения в ТВ бокс H96 MAX

Операционна система и приложения в ТВ бокс H96 MAX

H96 MAX пристига със свеж Android 9.0, който след минимални настройки е готов за работа. Хората са се погрижили да ви го поднесат с най-необходимото.

Това включва апликации като Netflix, Youtube, Prime Video, VLC Player.
Kodi медия център е представен чрез дериватива си за Rockchip устройства RKMC и с предварително заредени добавки за музика, филми, телевизия онлайн. За жалост повечето от тях междувременно са престанали да работят и ще трябва да ги замените с по-актуални.
Безспорен хит сред инсталираните апликации е про версията ES file explorer. Без зверските реклами, които пускаше безплатната версия малко преди да бъде отстранена от Google Play. Та точно този файл мениджър ви дава огромни възможности, както локално, така и мрежово. Споменах ли, че имате и пълни руут права? Да, има.
Google Play и като цяло самото устройство е несертифицирано Андроид устройство, което означава, че много апликации няма да могат да бъдат инсталирани или обновени там. Китайските разработчици са добавили APKpure като алтернативен магазин за добавки, но тъй като е непознато място за мен, добавих Aptoide.

За да гледам телевизия онлайн, използвам добавката на моя доставчик, за надежден сигнал и посредством LazyIPTV и случайни руски плейлисти, намерени в нета, за още повече канали. Нерядко подобни листи включват и български телевизионни канали.

Производителност и работа с ТВ бокс H96 MAX

Като цяло устройствата с RK3318 отнасят доста критики, водят ги орязани и слаби. Но пък си мисля, че за да се доберете до подобна цена с тези параметри, са нужни и жертви. Все пак не говорим за Nvidia Shield, а за кутийка, струваща около 30 долара.

Не искам да ви давам излишни надежди за работата на системата. Видео 1080p ще върви добре, оттам нататък не мога да ви гарантирам, че ще сте доволни от резултатите. Говоря за YouTube и локални файлове.

Отделно имам забележки откъм греенето на устройството. При по-голямо натоварване на кутийката няма нужда да пускате тестове, просто допрете длан на капака. Вариант е да го повдигнете по някакъв начин, за да циркулира повече въздух или както вече открих – в китайските онлайн магазини има и охладители за ТВ бокс. Това е в случай, че ще опитвате да извлечете максимума от H96 MAX – тежки файлове, игри.

Да имате допълнителен периферен аксесоар като мишка, клавиатура или комбинирано устройство при работа с ТВ бокс, е повече от наложително. Никога не е късно да опитате с нещо подобно, като това от картинката, за да разполагате с мишка, клавиатура и дистанционно накуп.

Wechip W1 – клавиатура, мишка, дистанционно в едно устройство.

Най-добра цена за тв бокс H96 MAX?

banggood - китайски дрехи с безплатна доставка до България

BangGood

Този тв бокс може да бъде бъде поръчан от онлайн магазина BangGood на цена $35.49 (към момента на публикуване). Препоръчвам ви метод на доставка EU Priority Line. По този начин ще спестите време от престой на митническите гишета у нас.

Заключителни думи

Евтино устройство, което не блести по никакъв начин, освен с дизайна си. Спокойно може да се ползва за гледане на онлайн телевизия, филми и музика. С уговорката, че ще се изтормози при формати над HD качество. Има сходни проблеми като всички останали ТВ бокс-и на тази цена. Няма как да го препоръчам горещо на някого, просто ако 60лв. ви е максимален бюджет – това е. Бъдете сигурни, че скоро ще се появи и при родни онлайн търговци на доста по-висока цена и ще бъде представено като чудо на техниката.

Дано краткото ревю да ви е било от полза.
Очаквам вашите коментари, мнения или въпроси относно устройството.

Обзор в картинки

Споделете, ако статията е била полезна

ТВ бокс H96 MAX - компактен и супер евтин. Ревю, мнения, цена

ТВ бокс устройствата са сред най-бързо развиващите се смарт джаджи в момента. Производителите успяват да наводнят пазара с все по-евтини устройства с актуа

Editor's Rating:
3

Коментари и мнения

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.